Stoofperen (klassiek, met port, alcoholvrij en blank)

De tijd van de stoofperen is weer aangebroken! Niet te versmaden bij stamppot of wildgerechten, of lekker bij het dessert. De lekkerste stoofperen maak je natuurlijk zelf. Het is zo makkelijk!

Hoe je de klassieke stoofperen in rode wijn maakt, of een variant met port, bessensap (alcoholvrij) of water (blanke stoofperen) lees je hier! 

Basisrecepten, Herfstrecepten, Seizoen, Thema recepten, Wereldgerecht, Winterrecepten, Zoete keuken, Hollandse recepten, Kerstrecepten, Bijgerecht, Zoet, Groenten, Dessert

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
5 reacties

Verdeel je liefde

  1. Yliza

    Ben het nu aan maken voor morgen. Moet je de stoofpeertjes in het sap bewaren om de dag erna op te warmen?

    1. Hoi Yliza, je kunt de stoofpeertjes idd bewaren in het vocht en daar ook weer in opwarmen.

  2. Anneke

    In plaats van maizena gebruik ik aardappelmeel, dan blijft het mooi helder.
    Ook vries ik altijd wat porties in.

  3. Marjolein

    Lijkt me heerlijk nog nooit gemaakt maar kun je plaats gewone suiker ook die stoofpeertjes suiker gebruiken die roze.

    1. Hoi Marjolein, die roze suiker is suiker waaraan kleurstof is toegevoegd om de peertjes rood te kleuren. Uiteraard kun je die gebruiken als je dat liever wilt.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin