Stroopwafelcake met peer

Zin om iets lekkers te bakken, zonder al teveel gedoe? Met cake kun je alle kanten op. Een eenvoudige cake is heerlijk, maar met enkele toevoegingen maak je hem nog lekkerder. Deze naturel cake wordt extra lekker met stukjes stroopwafel en peer. Een verrukkelijke combi!

Wereldgerecht, Seizoen, Hollandse recepten, Gebak, Herfstrecepten, Winterrecepten, Zoet

Ingrediënten

  • 200 g ongezouten roomboter, zacht
  • 200 g fijne kristalsuiker (witte basterdsuiker kan ook)
  • Snufje zout
  • 4 (m) eieren
  • 200 g zelfrijzend bakmeel
  • 12 mini stroopwafels
  • 1 harde Conference peer

Verder nodig

  • Ronde springvorm van 22 cm.
  • Vel bakpapier
  • Handmixer

 

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de springvorm in met boter. Bekleed de bodem en randen met bakpapier.
  2. Klop de boter en suiker tot ze luchtig en romig zijn.
  3. Voeg een voor een de eieren toe, voeg steeds het volgende ei pas toe als de vorige is opgenomen.
  4. Spatel het bakmeel door het beslag tot je het meel niet meer ziet.
  5. Hak de helft van de stroopwafels fijn, halveer de overige stroopwafels. Spatel de fijngehakte stroopwafels door het beslag. Verdeel het beslag over de springvorm.
  6. Schil de peer en verwijder het klokhuis. Snijd de peer over de lengte in partjes.
  7. Leg de perenpartjes in een cirkel op de cake en druk iets aan. Druk de halve stroopwafels tussen de perenpartjes iets in de cake.
  8. Bak 60 minuten in het midden van de oven, tot de cake gaar is. Laat afkoelen op een rooster.

Stroopwafelcake met peer

Stroopwafelcake met peer

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin