Stroopwafelcake

Cakerecepten kun je nooit genoeg hebben als je het mij vraagt! Deze stroopwafelcake maak je in een handomdraai en vind gretig aftrek. Ik gebruik zonnebloemolie in plaats van roomboter omdat deze de cake wat minder vettig maakt en een zachte en luchtige cakestructuur geeft. Als je toch liever roomboter of margarine gebruikt, dan kun je dezelfde hoeveelheid in grammen aanhouden als de zonnebloemolie.

Wereldgerecht, Hollandse recepten, Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 150 g zonnebloemolie + extra om cakevorm in te vetten
  • 142 g witte basterdsuiker + 1 zakje à 8 g vanillesuiker
  • 3 eieren
  • 180 g zelfrijzendbakmeel
  • Snufje zout
  • 3 grote stroopwafels, grof gehakt

Verder nodig

  • Vel bakpapier
  • Cakeblik 25 cm
  • Elektrische handmixer met gardes
  • Spatel
  • Fijne zeef

Bereiding

Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 160 graden. Vet het cakeblik in met boter of olie en bekleed de bodem en randen met bakpapier.

Klop de zonnebloemolie, basterdsuiker en vanillesuiker en eieren circa 5 minuten met de mixer op hoge snelheid.

Roer in een kom het bakmeel en het zout door elkaar. Zeef het bakmeel in drie stappen boven het beslag en spatel er luchtig doorheen. Spatel tot slot de gehakte stroopwafel door het beslag. Schep het cakebeslag in het cakeblik en bak in het midden van de oven 50 minuten.

Laat de cake 5 minuten in de vorm afkoelen en stort hem dan op een rooster. Laat verder op het rooster afkoelen.

Stroopwafelcake

Stroopwafelcake

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin