Suikerbrood wentelteefjes met kersen

Heb je weleens wentelteefjes gemaakt van suikerbrood? Dat is heerlijk! Vooral in combinatie met zoete, verse kersen en geroosterde amandelen! Serveer met een dot lobbig geklopte slagroom en het smulfeest kan beginnen!

Wereldgerecht, Menu, Hollandse recepten, Dessert, Ontbijt, Zoet

Ingrediënten

  • 6 plakken suikerbrood
  • 200 ml melk
  • 1 ei
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 250 g verse kersen*
  • 2 el suiker
  • 2 el citroensap
  • 2 el geschaafde amandelen
  • Boter om in te bakken

*Er gaat niks boven verse, Hollandse kersen! In de winkel van Betuwe Kers kun je vanaf begin juni terecht voor verse Betuwse kersen.

Om erbij te serveren

  • Lobbig geklopte (ongezoete) slagroom

Verder nodig

  • Kersenontpitter
  • Koekenpan

Bereiding

Verhit de koekenpan. Strooi de amandelen in de pan en laat ze op middelhoog vuur goudbruin kleuren. Schep regelmatig om. Schuif de amandelen op een bord en zet opzij.

Was de kersen en ontpit ze. Verwarm de kersen samen met de suiker en het citroensap op middelhoog vuur tot de suiker is opgelost en samen met het vrijgekomen kersensap een laagje siroop vormt op de bodem van de pan. Zet het vuur uit en doe de deksel op de pan om ze warm te houden.

Verhit de koekenpan met wat boter. Klop in een kom de melk, kaneel en het ei los. Wentel de plakken suikerbrood één voor één door het melkmengsel en leg ze in de koekenpan. Gebruik twee koekenpannen om alles tegelijk te bakken of bak in twee porties. Bak de wentelteefjes op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.

Serveer de suikerbroodwentelteefjes met de warme kersen en siroop en bestrooi met de geroosterde amandelen. Lekker met een dot lobbig geklopte slagroom.

Suikerbrood wentelteefjes met kersen

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met Betuwe Kers.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin