Tiramisu toetje met rabarber

Gebruik jij weleens rabarber in je keuken? Ik ben dol op die friszure, roodgroene stengels! Dit keer maak ik er compote van en verwerk die in een heerlijk Italiaans dessert: tiramisu! Door de tiramisu in glaasjes te serveren kun je alle laagjes zien. Een feestelijk dessert en heel makkelijk om te maken!

Wereldgerecht, Seizoen, Italiaanse recepten, Dessert, Lenterecepten, Zoet

Ingrediënten

Voor 4 tot 6 glazen (afhankelijk van de grootte)

  • 500 g rabarber 
  • 1 vanillepeul 
  • 2 el fijne kristalsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 2 à 3 zakjes vanillesuiker
  • 250 ml mascarpone
  • 1 pak lange vingers
  • 50 g witte chocolade, geraspt of druppels (kookchocolade)
  • Paar blaadjes munt, voor garnering

Bereiding

  1. Was de rabarber en snijd de uiteinden eraf. Halveer de vanillepeul en schraap de vanillemerg eruit. Doe de rabarber met 2 eetlepels suiker, de helft van de vanillemerg en de halve, leeggeschraapte vanillepeulen (geeft veel smaak af) in een pannetje en breng het aan de kook. Tijdens het verwarmen laat de rabarber vocht los dus je hoeft geen water toe te voegen. Laat enkele minuten zachtjes pruttelen tot de rabarber zacht is. Proef en voeg indien nodig nog wat extra suiker toe.
  2. Klop de slagroom lobbig met de vanillesuiker (naar smaak) en de overige vanillemerg. Klop in een andere kom de mascarpone los. Roer de slagroom door de mascarpone.
  3. Breek de lange vingers in kleinere stukken en verdeel de helft over de bodem van de glazen. Schep wat rabarbercompote over de lange vingers, gevolgd door de mascarponeroom. Herhaal deze laagjes nog een keer.
  4. Bestrooi met witte chocolade en garneer met munt. Je kunt de glaasjes direct serveren maar ik vind het zelf lekkerder om ze afgedekt een uurtje (langer kan ook) in de koelkast te zetten. De lange vingers worden dan wat zachter en het toetje wordt nog lekkerder.

Tiramisu toetje met rabarber

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(4 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin