Toblerone taart

Een knapperige koekjesbodem en romige chocoladevulling met Toblerone; dat is natuurlijk een Toblerone taart! Makkelijk om te maken en je hebt geen oven nodig, hij stijft op in de koelkast!

Menu, Gebak, Chocolade, Zoet

Ingrediënten

  • 225 g (amandel)koekjes
  • 90 g ongezouten roomboter + extra om in te vetten
  • 250 ml verse slagroom
  • 400 g Philadelphia roomkaas
  • 200 g pure chocolade, fijngehakt
  • 200 g Toblerone, fijngehakt
  • 50 g nogatine

Verder nodig

  • Ronde springvorm 18, 5 cm ∅
  • Vel bakpapier
  • Elektrische handmixer
  • Keukenmachine met hakmes

Bereiding

Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier.

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine. Smelt de roomboter in een pannetje. Doe het koekkruim in een kom en voeg zoveel gesmolten boter toe tot het koekkruim aan elkaar blijft plakken. Je hoeft dus misschien niet alle boter te gebruiken. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk aan. Zet zolang in de koelkast.

De exacte hoeveelheid boter hangt af van het soort koekjes dat je gebruikt. Sommige koekjes slurpen meer boter op dan andere. Belangrijkste is dat het koekmengsel stevig en niet te kruimelig is, zodat het niet uit elkaar valt als je straks de taart aansnijdt.

Smelt de chocolade au bain-marie, houd 70 g gehakte Toblerone achter voor later.

Klop de slagroom stijf. Klop in een andere kom de Philadelphia glad. Voeg de gesmolten chocolade toe aan de Philadelphia en roer glad. Spatel de slagroom door het chocolademengsel. Spatel de achtergehouden Toblerone (houd hiervan nog een klein beetje achter om voor serveren over de taart te strooien) door het chocolademengsel.

Giet het mengsel in de springvorm en strijk de bovenkant glad. Zet minimaal 6 uur tot maximaal een nacht in de koelkast om op te stijven.

Vlak voor serveren

Haal de Toblerone taart uit de springvorm en garneer met de overige Toblerone en bestrooi met de nogatine.

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Heb je van dit recept genoten?

4 reacties

Verdeel je liefde

  1. Mariette linders

    Hallo, wil de taart graag maken als kerstdessert, 1 ding is me niet duidelijk: chocolade en toblerone smelten au bain marie, daarna slagroom erdoor , moeten er in dit mengsel ook toblerone-stukjes worden doorgemengd of alleen bovenop als decoratie ? Als je taartvorm van 24 cm. gebruikt, zou dan anderhalf keer de hoeveelheid voldoende zijn. ?

    1. Hoi Mariette, je spatelt een deel van de achtergehouden gehakte Toblerone door het chocolademengsel en een (kleiner) deel houd je achter om later over te taart te strooien. Voor een springvorm van die grootte denk ik idd ook dat dat voldoende is. Misschien een goed idee om de taart voor de Kerst alvast een keer te maken als proef, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan… 😉

  2. Joyce

    Is hier klopfix nodig in de slagroom?

    1. Nee, niet nodig.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin