Turkse broodjes met kipshoarma

Ik ben dol op Turks brood. Het is heerlijk luchtig en je kunt het overal bij serveren. Tegenwoordig zijn er ook kleine Turkse afbakbroodjes verkrijgbaar die ideaal zijn om te beleggen. Bijvoorbeeld met zelfgemaakte kipshoarma! Vervolgens even gratineren met was kaas in de oven en serveren met frisse rauwkost en knoflooksaus. Een heerlijk weekendgerecht die favoriet is bij het hele gezin!

PS Je kunt dit gerecht maken in zowel de oven als Airfryer.

Menu, Kiprecepten, Snel, Budget, Airfryer, Hoofdgerecht

4 stuks – minimaal 1 uur marineren (indien je zelf de shoarma maakt) + 25 minuten bereiding

Ingrediënten

  • 4 kleine Turkse broodjes (afbak)
  • Olijf- of zonnebloemolie om in te bakken
  • 400 g kipshoarma (zie onderstaand)
  • 1 ui, in halve ringen
  • 2 knoflooktenen, uitgeperst
  • 250 g champignons, schoongeborsteld en in plakjes
  • 2 paprika’s (rood en geel), in blokjes gesneden
  • 100 g geraspte (pizza of gratin) kaas
  • Handje fijngesneden sla (kropsla of little gem)
  • ¼ stuk komkommer, in blokjes gesneden
  • 1 vleestomaat, in blokjes gesneden
  • Knoflooksaus (zie onderstaand)

Kipshoarma

  • 400 g kippendij, in reepjes gesneden
  • 2 tl milde paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/2 tl kurkuma
  • 1 el olijf- of zonnebloemolie

Knoflooksaus

  • 2 el mayonnaise
  • 2 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • Paar sprietjes bieslook, fijngehakt
  • Klein kneepje honing

Nodig

  • Koekenpan (of Airfryer)
  • Bakblik met bakpapier (of Airfryer)

Bereiding

  1. Meng de ingrediënten voor de kipshoarma in een kom door elkaar en breng goed op smaak met zout en peper uit de molen. Dek af en zet in de koelkast om te marineren, een uurtje is prima, een hele nacht is top!
  2. Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 220 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier. Snijd de Turkse broodjes doormidden. Hol de onderkant van de broodjes een beetje uit zodat je ze wat beter kunt vullen. (Het broodkruim heb je niet meer nodig maar kun je bakken in een koekenpan met wat olijfolie en een snufje zout voor knapperige broodcroutons) Leg de Turkse broodjes op het bakblik.
  3. Verhit een koekenpan met een scheutje olie. Bak de kipshoarma op middelhoog vuur tot het goudbruin is. Voeg de ui, knoflook, champignons en paprika toe en bak op hoog vuur tot het vocht uit de champignons verdampt is en ze zacht zijn. Airfryer: shoarma 5 minuten op 200 graden, dan groenten erbij en nog eens 5 minuten op 200 graden. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Vul de 4 uitgeholde broodjes met het kipmengsel en bestrooi met kaas. Bak circa 6 tot 8 minuten in het midden van de oven, of tot de broodjes goudbruin zijn en de kaas is gesmolten. Airfryer: 5 minuten op 200 graden.
  5. Verdeel de sla, komkommer en tomaat over de broodje en drizzle de knoflooksaus erover. Dek af met de bovenkant van het broodje en serveer.

Turkse broodjes met kipshoarma

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(1 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin