Ingrediënten
- 150 g Griekse yoghurt 10% vet
- 1 (klein) knoflookteentje, uitgeperst
- 1 el verse dille (of peterselie), fijngehakt
- 60 g ongezouten roomboter
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl gedroogde chilivlokken
- 1/2 tl komijnpoeder
- 4 eieren
Turkse eieren oftewel Çılbır is een heerlijk Turks (ontbijt)gerecht van gepocheerde eieren die worden geserveerd in romige knoflookyoghurt. Een drizzle gesmolten roomboter, zoetpittig op smaak gebracht met paprikapoeder en chilivlokken maakt het smulfeest compleet!
Serveer de Turkse eieren met knapperig brood, bijvoorbeeld Turks brood, pita of geroosterd brood, om de romige yoghurt en boter mee op te deppen.
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.
Deel je reactie