Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Het gebeurt me regelmatig dat ik een zak uien koop, terwijl er nog een zak in de kelder ligt. Oeps, vergeten! Maar geen ramp, die extra uien komen wel op. Deze hartige uientaart met spek is een van mijn favoriete budgetrecepten en is ook nog eens waanzinnig lekker. Je kunt warm als hoofdgerecht serveren met een groene salade erbij, of serveer hem koud als lunch of — in kleine puntjes gesneden — als hapje bij de borrel.
Verwarm de oven voor op 18o graden. Vet de bakvorm in met boter of olie.
Verhit een koekenpan met een scheut bakboter of olie en voeg de uien en het spek toe. Bak op laag tot middelhoog vuur circa 20 minuten tot de uien zacht zijn en de uien en het spek beginnen te kleuren. Roer regelmatig.
Laat ondertussen het bladerdeeg ontdooien en bekleed de bakvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem. Verdeel de helft van de kaas over de bodem.
Verdeel het uienmengsel over de taartbodem. Klop de room, tijmblaadjes en de eieren los in een kom en breng op smaak met zout en peper. Schenk de room over het uienmengsel en bestrooi met de overige kaas.
Bak 30 minuten in het midden van de oven, of tot de bovenkant goudbruin is. Laat voor serveren minstens 5 minuten afkoelen.
om 17:30
Geweldige taart, ik voeg er altijd een aantal tenen knoflook bij.
Goed recept!!
om 15:45
Welk formaat eieren gebruik jij altijd?
om 15:46
Altijd ‘m’!
om 16:34
en doe je dat met alleen het eigeel, of het hele ei?
om 15:14
Zag ik , dat je het bladerdeeg eerst nog insmeert met ei???