5x de lekkerste hartige taart

Geen idee wat je nu weer op tafel moet zetten vanavond? Een speurtocht door de koel- of kelderkast levert vaak een verrassende buit op waar je vaak nog een heerlijke maaltijd mee kunt maken. Met wat bladerdeeg uit de diepvries tover je kliekjes gemakkelijk om in een heerlijke hartige taart (of quiche). Ik heb 5 heerlijke varianten voor je op een rij gezet. Welke kies jij?

5x de lekkerste hartige taart

1. Uientaart met spek

Het gebeurt me regelmatig dat ik een zak uien koop, terwijl er nog een zak in de kelder ligt. Oeps, vergeten! Maar geen ramp, die extra uien komen wel op. Deze hartige uientaart met spek is een van mijn favoriete budgetrecepten en is ook nog eens waanzinnig lekker. Je kunt warm als hoofdgerecht serveren met een groene salade erbij, of serveer hem koud als lunch of — in kleine puntjes gesneden — als hapje bij de borrel.

Uientaart met spek

2. Hartige taart met pompoen, geitenkaas en spek

Hartige taart of quiche, het is mij om het even: ik vind ze het toppunt van feestelijkheid! Want wat is er nu leuker dan dan het avondeten in een taartpunt geserveerd krijgen? Deze hartige taart met zachte pompoen, romige geitenkaas en zoutig spek heeft alles in huis voor een feestelijk herfstmaal.

Serveer hem voor het avondeten met een lekkere groene salade erbij, of bewaar hem voor de volgende dag als lunch. Je kunt hem dan even opwarmen in de oven maar ook koud is hij niet te versmaden.

Hartige taart met pompoen, geitenkaas en spek

3. Boerenkoolquiche met rookworst

Jarenlang trok ik mijn neus op voor boerenkool. Ik gruwelde ervan. Tsja, dat je een kookgek bent wil natuurlijk niet automatisch zeggen dat je ook alles lust. Gelukkig ontwikkelt smaak zich met de jaren – althans, dat is zo bij mij – en hoewel ik nog steeds niet warm loop voor boerenkoolstamppot, ben ik inmiddels wel echt dol op deze boerenkoolquiche met rookworst. Echt om van te smullen zo lekker!

Boerenkoolquiche met rookworst

4. Hartige taart met broccoli, spek en champignons

Hartige taart met broccoli, spek en champignons

5. Groentequiche met geitenkaas

Quiche is mijn ideale kliekjesverwerker! Dit keer maak ik een lekkere groentequiche met gegrilde groenten en zachte geitenkaas. De quichebodem maak ik zelf want dat is echt makkelijk, maar als je wilt kun je ook kant-en-klaar quichedeeg gebruiken. Dan ben je helemaal snel klaar!

Groentequiche met geitenkaas

Menu, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde