Valentijns monchoutaart

Aankomende vrijdag is het Valentijnsdag! Om je geliefde(s) dan te verwennen met iets lekkers hoef je echt geen ingewikkeld recept te maken. Trek gewoon die geliefde klassieker uit de kast waar iedereen zo dol op is. Speciaal voor Valentijnsdag pimpte ik onze favoriete monchoutaart op met valentijnslekkernijen. Kijk hoe leuk dat eruit ziet! 

Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 80 g ongezouten roomboter
  • 200 g Bastogne koek
  • 250 ml slagroom
  • 300 g monchou (3 wikkels à 100 gram)
  • 122 g witte basterdsuiker + 1 zakje vanillesuiker à 8 gram
  • 1 blik kersenvlaaivulling
  • Eetbare valentijnsdecoratie (Hema heeft bijv. de grote roze meringue harten zoals op de uitgelichte foto en andere lekkernijen voor Valentijnsdag. Leef je uit!)

Verder nodig

  • Ronde springvorm 18 cm
  • Handmixer met gardes
  • Keukenmachine met hakmes

 

Bereiding

Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem met bakpapier.

Smelt de boter in een steelpannetje. Doe de Bastogne-koeken in de keukenmachine en mix ze tot fijne kruimels. Voeg de koekkruimels toe aan de gesmolten boter en roer goed door. Verdeel het koekmengsel over de bodem van de springvorm en druk stevig aan met de achterkant van een lepel.

Klop de slagroom stijf. Klop in een andere kom de monchou met de basterdsuiker en vanillesuiker romig en zacht. Spatel de slagroom in drie stappen luchtig door het monchoumengsel. Verdeel het monchoumengsel over de bodem van de springvorm en strijk de bovenglad glad.

Laat minimaal 4 uur, maar nog liever een hele nacht opstijven in de koelkast.

Verwijder voor serveren de springvorm. Snijd eerst met een mes de rand los voordat je de springvorm opent. Garneer vlak voor serveren met de eetbare Valentijns-lekkernijen.

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Heb je van dit recept genoten?

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin