Ingrediënten
- 150 g zonnebloemolie + extra om cakevorm in te vetten
- 142 g witte basterdsuiker + 1 zakje à 8 g vanillesuiker
- 3 eieren
- 180 g zelfrijzend bakmeel
- Snufje zout
Nodig
- Vel bakpapier
- Cakeblik 25 cm
- Elektrische handmixer met gardes
- Spatel
- Fijne zeef
om 18:15
Mijn cake was ingezakt. Ik volgde het recept zoals beschreven. Waar ben ik dan in de fout gegaan?
om 12:16
Wat jammer om te horen. Waarschijnlijk was je cake nog niet gaar. De volgende keer kun je dit testen met een houten satéprikker. Als deze droog uit het midden van de cake komt is hij gaar.
om 20:20
Heerlijke luchtige cake. Ik gebruik dit recept ook taarten mee maken.
om 10:26
Leuk om te horen dat hij in de smaak valt Marion en wat een goed idee! 🙂
om 09:53
Heerlijk luchtige cake.
Eindelijk een recept om te herhalen.
Bedankt!
om 10:50
Is er een bepaalde reden dat je voor basterdsuiker kiest ipv gewone kristalsuiker?
om 15:56
Hoi Maaike, basterdsuiker heeft een hele fijne korrel en daarom heel geschikt om mee te bakken. Bij gewone kristalsuiker kan het zijn dat de suiker niet volledig oplost tijdens het bakken. Fijne kristalsuiker is trouwens ook geschikt om mee te bakken.
om 16:04
Ok, duidelijk. Weer wat geleerd. ??
Bedankt!
om 09:25
Heerlijke cake! Al een aantal keer gemaakt, zoveel fijner met olie dan met boter. Dank voor het recept! Groeten uit Zambia!
om 08:14
Vraagje hoe kan ik zonnebloem olie in de l fles wegen in de hoeveel Gr die ik nodig heb Gr mia
om 10:31
Hoi Mia, je zet gewoon een kom op de weegschaal, zet de weegschaal op nul en giet de olie in de schaal. 🙂
om 17:48
Goed gelukt , makkelijk en lekker ! ?