Vanillecake met zonnebloemolie

Deze vanillecake maak je met zonnebloemolie in plaats van roomboter. Zonnebloemolie heeft een neutrale smaak die je niet terugproeft in de cake en geeft een luchtig resultaat. Dit is een heerlijk basisrecept waar je eindeloos mee kunt variëren. Voeg bijvoorbeeld ook eens stukjes stroopwafel, Snickers of appel, walnoot en kaneel toe voor een heerlijke twist! 

Basisrecepten, Zoete keuken, Zoet, Gebak

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(23 stemmen)
8 reacties

Verdeel je liefde

  1. Heerlijk luchtige cake.
    Eindelijk een recept om te herhalen.
    Bedankt!

  2. Maaike

    Is er een bepaalde reden dat je voor basterdsuiker kiest ipv gewone kristalsuiker?

    1. Hoi Maaike, basterdsuiker heeft een hele fijne korrel en daarom heel geschikt om mee te bakken. Bij gewone kristalsuiker kan het zijn dat de suiker niet volledig oplost tijdens het bakken. Fijne kristalsuiker is trouwens ook geschikt om mee te bakken.

      1. Maaike

        Ok, duidelijk. Weer wat geleerd. ??
        Bedankt!

        1. Marja Muyembe

          Heerlijke cake! Al een aantal keer gemaakt, zoveel fijner met olie dan met boter. Dank voor het recept! Groeten uit Zambia!

  3. Mia kuster

    Vraagje hoe kan ik zonnebloem olie in de l fles wegen in de hoeveel Gr die ik nodig heb Gr mia

    1. Hoi Mia, je zet gewoon een kom op de weegschaal, zet de weegschaal op nul en giet de olie in de schaal. 🙂

    2. Maria

      Goed gelukt , makkelijk en lekker ! ?

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin