Tip! Wil je de zonnebloemolie vervangen door roomboter? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid boter in grammen als zonnebloemolie.
Vanillecake met zonnebloemolie

Deze vanillecake maak je met zonnebloemolie in plaats van roomboter. Zonnebloemolie heeft een neutrale smaak die je niet terugproeft in de cake en geeft een luchtig resultaat. Dit is een heerlijk basisrecept waar je eindeloos mee kunt variëren. Voeg bijvoorbeeld ook eens stukjes stroopwafel, Snickers of appel, walnoot en kaneel toe voor een heerlijke twist!
om 09:53
Heerlijk luchtige cake.
Eindelijk een recept om te herhalen.
Bedankt!
om 10:50
Is er een bepaalde reden dat je voor basterdsuiker kiest ipv gewone kristalsuiker?
om 15:56
Hoi Maaike, basterdsuiker heeft een hele fijne korrel en daarom heel geschikt om mee te bakken. Bij gewone kristalsuiker kan het zijn dat de suiker niet volledig oplost tijdens het bakken. Fijne kristalsuiker is trouwens ook geschikt om mee te bakken.
om 16:04
Ok, duidelijk. Weer wat geleerd. ??
Bedankt!
om 09:25
Heerlijke cake! Al een aantal keer gemaakt, zoveel fijner met olie dan met boter. Dank voor het recept! Groeten uit Zambia!
om 08:14
Vraagje hoe kan ik zonnebloem olie in de l fles wegen in de hoeveel Gr die ik nodig heb Gr mia
om 10:31
Hoi Mia, je zet gewoon een kom op de weegschaal, zet de weegschaal op nul en giet de olie in de schaal. 🙂
om 17:48
Goed gelukt , makkelijk en lekker ! ?