Varkenshaas roerbak met broccoli en wortel

Deze varkenshaas roerbak met broccoli en wortel is ideaal voor een drukke, doordeweekse werkdag. Hij staat in 15 minuten op tafel! Voor het lekkerste resultaat laat je het vlees marineren. Dat kan ’s ochtends voordat je naar je werk gaat of zelfs de avond ervoor al. Ben je het vlees vergeten te marineren? Geen ramp, ook met een marinadetijd van 10 minuten krijg je een lekker resultaat.

Tip: in veel Aziatische gerechten heb je verse gemberwortel nodig. Wat ik overhoud vries ik altijd in. De volgende keer kun je dan met schil en al het stukje raspen dat je nodig hebt en de rest weer terugleggen in de vriezen. Zo heb je altijd verse gember bij de hand!

Wereldgerecht, Aziatische recepten, Hoofdgerecht, Eenpansgerechten, Snel, Vleesrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(4 stemmen)
2 reacties

Verdeel je liefde

  1. Lisa

    Hoi Annemiek, kan de rijstazijn ook vervangen worden door gewone azijn of kan deze dan beter weggelaten worden?

    1. Hoi Lisa, rijstazijn is een hele milde azijn met een licht, zoetige smaak. Je kunt eventueel witte wijnazijn gebruiken maar die is veel scherpen en zuurder. Ik zou daar dus minder van gebruiken.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin