Varkenshaas roerbak met broccoli en wortel

Deze varkenshaas roerbak met broccoli en wortel is ideaal voor een drukke, doordeweekse werkdag. Hij staat in 15 minuten op tafel! Voor het lekkerste resultaat laat je het vlees marineren. Dat kan ‘s ochtends voordat je naar je werk gaat of zelfs de avond ervoor al. Ben je het vlees vergeten te marineren? Geen ramp, ook met een marinadetijd van 10 minuten krijg je een lekker resultaat.

Tip: in veel Aziatische gerechten heb je verse gemberwortel nodig. Wat ik overhoud vries ik altijd in. De volgende keer kun je dan met schil en al het stukje raspen dat je nodig hebt en de rest weer terugleggen in de vriezen. Zo heb je altijd verse gember bij de hand!

Wereldgerecht, Aziatische recepten, Eenpansgerechten, Snel, Vleesrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 g woknoedels
  • 1 broccoli, in kleine roosjes, stronk geschild en in plakjes
  • 1 winterpeen, geschild en in schuine plakjes
  • 250 g champignons of paddenstoelenmix, schoongeborsteld en in plakjes
  • 300 g varkenshaas, in plakjes gesneden
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1,5 cm gemberwortel, geraspt
  • 4 el sojasaus
  • 4 el oestersaus
  • 1 el rijstazijn
  • Zonnebloemolie
  • Optioneel sesamolie
  • Sesamzaadjes om te bestrooien
  • Paar takjes koriander, fijngehakt

Verder nodig

  • Wokpan

Bereiding

Marineer de varkenshaas in een kom met de sojasaus, knoflook, gember, een draai zwarte peper uit de molen en (optioneel, dit geeft heel veel smaak) een drupje sesamolie. Laat minimaal 1 uur tot maximaal een nacht in de koelkast marineren.

Kook de woknoedels gaar in een pan met water volgens de omschrijving op het pak. Giet af, spoel af met koud water en laat uitlekken. Als je de woknoedels niet direct gebruikt hussel ze dan om met een scheutje olie, om te voorkomen dat ze gaan plakken.

Verhit de wok met een scheutje zonnebloemolie (en optioneel een drupje sesamolie) en voeg de gemarineerde varkenshaas toe. Schroei het vlees op hoog vuur dicht in circa 1 à 2 minuten en schep uit de pan. Het geeft niet als het vlees nog niet helemaal gaar is want later gaart het nog verder in het gerecht. Zet opzij.

Verhit de wok opnieuw met een scheutje olie en voeg de broccoli en wortel toe. Roerbak circa 3 minuten op hoog vuur tot de groenten wat zachter zijn. Als de groenten te donker kleuren maar nog erg hard zijn voeg ik soms een scheutje water toe. Als het water verdampt is zijn de groenten vaak ook goed. Voeg de champignons toe en bak 1 minuut verder.

Voeg de oestersaus en rijstazijn toe en schep om met de groenten. Voeg de woknoedels, het vlees met vrijgekomen vleessappen en de helft van de koriander toe en hussel alles goed door. Bak kort verder tot alles door en door verwarmd is.

Schep de woknoedels op borden en garneer met sesamzaadjes en de overige koriander.

Varkenshaas roerbak met broccoli en wortel

Varkenshaas roerbak met broccoli en wortel

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Mascarponecrème met aardbeien

26 mei 2019

De aardbeienplantjes in onze moestuin draaien momenteel overuren. Elke dag kunnen we weer een nieuwe lading verse aardbeien plukken....

Daging smoor (Indisch stoofvlees)

25 mei 2019

Daging smoor is een heerlijk gerecht uit de Indische keuken waarbij rundvlees langzaam gaar wordt gesmoord in zoete ketjapsaus....

Acar ketimun (zoetzure komkommer)

23 mei 2019

Komkommer in zoetzuur ken je ongetwijfeld. Acar ketimun is de Indische variant ervan en is naast zoetzuur ook een...

Sambal goreng telor (eieren in pittige saus)

22 mei 2019

Een heerlijk Indisch bijgerecht, deze sambal goreng telor oftewel eieren in pittige saus. Serveer als onderdeel van een Indische...

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin