Video: aardappel anders

Regelmatig vragen KeukenLiefde-bezoekers mij naar een bepaald recept. Zo kreeg ik laatst de vraag of ik een recept wist voor zelfgemaakte aardappel anders. Mmm, daar ben ik dol op! Toch is het is alweer jaren geleden dat ik de potten kant-en-klare ovensaus daarvoor kocht. Ik maak tegenwoordig liever alles zelf, dus kreeg ik enorme zin om ermee aan de slag te gaan.

Er zijn verschillende varianten aardappel anders. Voor deze zelfgemaakte variant koos ik de smaak tuinkruiden-knoflook.

Ga je dit gerecht ook maken? Deel een leuke foto van het eindresultaat! (Dat kan op sociale media onder vermelding van #keukenliefdeoptafel — dan heb ik je foto snel gevonden.) O, en ik ben natuurlijk reuzebenieuwd of je ervan hebt genoten. Laat het me weten!

Kookvideo's, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Vegetarische recepten, Bijgerechten, Aardappelrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

17 reacties

Deel je liefde

 1. Daphne

  Voor hoeveel personen is dit?

 2. Mardremoma

  Ik heb de kippenbouillon te gezouten, vergeten het tablet aan 300 ml aan te passen is voor 1 liter, nu smaakt het te gezouten. Ik wil dit morgen opdienen, kan ik er nu nog iets aan doen?

  1. Bedoel je dat het mengsel van bouillon, room en yoghurt te zout is? Dan kun je heel eenvoudig meer room en/of yoghurt toevoegen totdat de smaak goed is en dan 300 ml afmeten. Het roommengsel mag overigens goed op smaak zijn, anders smaakt de gratin straks te flauw.

   1. Mardremoma

    Ik heb het al in de oven gebakken en toen ik proefde was het erg gezouten, Toen ontdekte ik wat mijn fout was. Dat was 1 kippenbouillonblok voor 1 liter i.p.v. 300 ml.

 3. laura

  Kun je deze ook van te voren klaarmaken?

  1. Ja hoor, geen probleem.

 4. Gonneke

  Hoi Annemiek,

  Dit ziet er weer lekker uit.
  Een vraagje kun je ook andere yoghurt gebruiken, gewoon magere?

  1. Hoi Gonneke, magere yoghurt kun je niet gebruiken. Die gaat namelijk schiften bij verhitting. Turkse of Griekse yoghurt doen dat niet, door het hogere vetpercentage.

 5. De oven staat nu voor te verwarmen! 😉

  1. Superleuk Tessa! Ben heel benieuwd wat je ervan vindt. 🙂

   1. Héél erg lekker. Is voor herhaling vatbaar!

    1. Toppie! 🙂

   2. Bettie

    Hoi! Ik ga dit recept vanavond maken, ik ben heel benieuwd! Ik vroeg me af, als de ovenschotel een uur in de oven moet op 200 graden, is de bovenkant dan niet helemaal zwart?
    Kan ik het ook afdekken met aluminiumfolie ’t eerste half uurtje bijvoorbeeld? Dank je!

    1. Hoi Bettie, het is alweer even geleden dat ik dit recept maakte maar de oventijd lijkt mij idd ook vrij lang voor die temperatuur. Heb het daarom iets aangepast! Ben heel benieuwd of het gesmaakt heeft! Eet smakelijk alvast! 🙂

 6. Jan Spies

  Ik doe er ook uienringen door, maar dit ziet er ook heerlijk uit.

  1. Dat doe ik soms ook Jan. Ik fruit de ui dan samen met wat spekblokjes, totdat ze heel zacht zijn en verdeel ze tussen de laagjes aardappel. Heerlijk! 🙂

   1. Marlies

    Oh heerlijk, ga ik dan van week ook zeker maken! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde