Viergangen-kerstdiner met HelloFresh

Het kerstdiner is iets waar ik elk jaar weer halsreikend naar uitkijk. Al in oktober of november begin ik met de voorbereidingen. Wat gaan we doen met Kerst, waar gaan we het vieren en (voor mij persoonlijk) het belangrijkste: wat gaan we eten? Het bedenken van het kerstdiner vind ik een van de leukste dingen die er is, maar toch is het altijd weer een hele uitdaging om een verrassend en origineel kerstmenu bedenken. 

Toen mij werd gevraagd of ik de HelloFresh Kerstbox alvast wilde uitproberen had ik daar wel oren naar! Ondanks dat ik er nog nooit gebruik van heb gemaakt was het HelloFresh-concept me wel bekend. Je krijgt een box gevuld met jouw favoriete recepten en ingrediënten bij jou thuisbezorgd. Speciaal voor de Kerst komt HelloFresh met de Kerstbox. Een box die is gevuld met alle ingrediënten voor een compleet viergangen-kerstdiner, menukaarten, naamkaartjes, tips voor een mooie presentatie, een handig stappenplan en stap-voor-stap uitleg van de recepten.

Hoe. Chill. Is. Dat!

Je hoeft dus nergens meer over na te denken en kunt direct aan de slag. Dag kerststress!

Na het uitpakken van de Kerstbox konden de voorbereidingen beginnen. De tafel werd feestelijk gedekt in kerstsferen (de buren zullen wel gedacht hebben…) en verder aangekleed met bijgeleverde menukaarten en naamkaarten.

Tijd om te koken!

De eerste gang is tartaar van gerookte zalm met kruidenolie en crostini. Een fluitje van een cent om te maken: je hoeft er enkel wat hak- en snijwerk voor te verrichten. Je kunt de zalmtartaar van te voren al maken en afgedekt in de koelkast te bewaren. Vlak voordat je aan tafel gaat bak je de crostini en maak je de borden op. Met de bijgeleverde tips voor de opmaak ziet het er chefwaardig uit! We vonden dit gerecht allemaal erg lekker. Dochterlief Ella-Marie bekroonde het zelfs met een tien!

Dan is het tijd voor een tussengerecht, namelijk romanesco-soep met geroosterde hazelnoten, rode basilicum en baguette. Ook dit gerecht kun je van tevoren al maken en op vlak voor serveren even opnieuw opwarmen. De soep garneer je vlak voor serveren met wat geroosterde hazelnoten, een dotje crème fraîche, en rode basilicum. Ook dit was weer een heerlijk gerecht. Romaneso zit qua smaak en uiterlijk tussen bloemkool en broccoli in, maar is net iets verfijnder. Deze soep gaat zeker vaker bij ons op tafel komen.

Na de soep rusten we even uit voordat we het hoofdgerecht gaan bereiden, een gevulde kalkoenrollade omwikkeld met spek geserveerd met cranberrychutney, geroosterde aardappelen en geglaceerde groenten. Het was eigenlijk de bedoeling om de aardappels en groenten apart te bereiden maar ik bereidde ze samen in een grote braadslee wat ook prima ging. De kalkoenrollade was perfect gegaard (lees = supermals en sappig!) dankzij de bijgeleverde pop up-vleesthermometer die vanzelf omhoog springt als de gewenste kerntemperatuur van het vlees bereikt is. De cranberrychutney is al af en hoef je alleen maar even op te warmen. Ook die was goed van smaak met een perfecte zoet-zuurbalans en combineerde heerlijk met het kalkoenvlees.

We sluiten ons kerstdiner feestelijk af met een een glas Eton mess met passievrucht. De klassieke Eton mess maak je natuurlijk met aardbeien maar wij vonden de passievrucht een bijzonder geslaagde twist. Dit gerecht maak je binnen tien minuten dus hoef je in principe niet voor te bereiden. Vlak voor serveren hoef je alleen de slagroom stijf te kloppen en de passievruchten leeg te lepelen. In het glas maak je laagjes van room, verkruimelde meringue en passievrucht et voilà, een knaller van een kerstdessert!

Wij vonden dit kerstdiner zo geslaagd dat we de Kerstbox voor de Kerst misschien weer bestellen! 🙂 Wil jij ook genieten van een stressvrij en heerlijk kerstdiner, dan kan ik de Kerstbox (er is trouwens ook een Gourmetbox!) van HelloFresh van harte aanbevelen! Nog even wat info op een rij:

  • De box is te bestellen tot en met 16 december en wordt bezorgd op zondag 23 of maandag 24 december op een moment dat het jou uitkomt.
  • De box is beschikbaar voor 2, 4, 6 of 8 personen.
  • De prijs voor twee personen voor de Kerstbox is 59,95 euro.
  • De prijs voor twee personen voor de Kerstbox in combinatie met bijpassende Wijnbox is 99,90 euro.
  • De Wijnboxen bestaan uit zes flessen wijn: drie soorten, van elke soort twee flessen. De Wijnboxen zijn alleen te bestellen in combinatie met een Kerst- of Gourmetbox.

Dit artikel is gemaakt in samenwerking met HelloFresh.

Menu's, Themarecepten, Kerstrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde