Vlam tosti

Een heerlijke tosti belegd met kaas en pittig gekruid gehakt, oftewel een vlam tosti. Lekker met wat frisse plakjes komkommer en zoete chilisaus.

Thema recepten, Menu, Mannenvoer, Lunch

Ingrediënten

  • 8 sneetjes wit casinobrood
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 el tomaten frito
  • 1 à 2 tl sambal oelek (naar eigen smaak)
  • Jong belegen kaas, in plakken
  • Boter om tosti’s mee te bestrijken (kan gewone smeerboter zijn of roomboter)
  • Scheutje zonnebloemolie

Bereiding

Verhit een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie en fruit de ui op middelhoog vuur tot hij zacht en glazig is. Voeg het gehakt toe en breng op smaak met zout en peper. Voeg de tomaten frito en sambal (hoeveelheid naar eigen smaak) toe en bak op middelhoog vuur het gehakt rul en gaar.

Besmeer de boterhammen aan één kant met boter. Beleg de onbeboterde kant van het brood met een paar plakken kaas, een flinke lepel pittig gehakt, weer wat plakken kaas en dek af met een tweede boterham. Zorg dat de beboterde kant van het brood aan de buitenkant zit.

Bak de tosti’s goudbruin in een tosti-apparaat, of in een koekenpan tot de kaas begint te smelten. Lekker om te serveren met zoete chilisaus en wat frisse plakjes komkommer.

Vlam tosti

Vlam tosti

Vlam tosti

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

Heb je van dit recept genoten?

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin