Walnotenkoek (uit Med)

Heb je net als wij een walnotenboom in je tuin staan en weet je van gekkigheid niet wat je met al die walnoten moet? Deze walnotenkoek met maar 4 ingrediënten is een goed idee om mee te beginnen. 😉 Ondanks dat er geen boter of olie in het recept zit is hij heerlijk smeuïg. De sinaasappelrasp geeft hem een warm aroma. Het recept komt uit Med Een kookboek van culinair auteur Claudia Roden. Een prachtig kookboek met smakelijke verhalen over het avontuurlijke en reislustige leven van Claudia en toegankelijke recepten gebaseerd op de vele smaken rondom de Middellandse Zee. In het boek vind je eenvoudige recepten voor elk moment van de dag: van hapjes vooraf, soepen, salades, groentegerechten, gerechten met vis, vlees en gevogelte, tot desserts en gebak. Een heerlijk boek om te lezen en om uit te koken! 

Herfstrecepten, Kookboekrecepten, Menu, Seizoensrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(34 stemmen)
12 reacties

Deel je liefde

 1. Dini

  Zou je de suiker door iets anders kunnen vervangen.

  1. Er zijn genoeg alternatieven voor suiker, even googlen.

 2. Marina

  Koek zit nu in de oven. Omdat ik zo min mogelijk suiker wil eten heb ik de kristalsuiker vervangen door 63 gr kokosbloesemsuiker en mijn vorm is kleiner nl 20 cm. Ik ben heel benieuwd. Ik laat het weten. Het ruikt wel al heerlijk !

  1. Hoi Marina, ik ben heel benieuwd hoe hij gesmaakt heeft! 🙂

   1. Marina

    Echt heel lekker maar als je een echte zoetekauw bent dan vind je de koek waarschijnlijk niet zoet genoeg. Baktijd had ik 5 minuten ingekort. Koek was ook niet zo hoog geworden als bij jou. Ik heb de koek in mijn kookboek gezet en dan vind ik ‘m dus echt lekker. Bedankt voor het recept, Annemiek.

 3. Truus

  Vandaag gebakken. De smaak is heerlijk, maar de koek is niet te snijden. De bovenlaag brokkelt uit elkaar en er zit een luchtlaag onder de bovenlaag . Bovendien blijft het onderste gedeelte waarin de noten zitten aan het mes plakken. We hebben de koek als brokstukken gegeten. Was te lekker om weg te gooien, maar niet geschikt om bezoek voor te zetten. Wat kan er mis zijn gegaan?

  1. Hoi Truus, wat vervelend dat het niet gelukt is. Ik vind het lastig om te zeggen wat er is misgegaan. Is er misschien iets wat je anders hebt gedaan in de bereiding of qua hoeveelheden?

   1. Truus

    Dank voor je reactie Annemiek. Nee, ik heb het recept gevolgd. Wel gebakken in een heteluchtoven. Kan dat de oorzaak zijn?

    1. Hoi Truus, dat kan zeker de oorzaak zijn. Gebak kun je het beste bakken met onder- en bovenwarmte. Bij hetelucht gaat het te snel en droogt het gebak uit, zoals in jouw geval bij de bovenlaag gebeurt is. Hopelijk durf je het nog een keer aan en dan met boven- en onderwarmte. Ik ben heel benieuwd hoe het resultaat dan is! 🙂

     1. Truud

      Dank je. Ga het zeker nog eens proberen. We zitten nu bij een kopje koffie nog te genieten van de brokstukken 😉

 4. Annelies

  Bij mij is hij keihard geworden. Waarschijnlijk te grote vorm?

  1. Hoi Annelies, dat zou kunnen of misschien te lang gebakken? Wel jammer!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde