Wentelteef muffins

Nog wat oud brood liggen? Maak er wentelteef muffins van! Serveer met verse aardbeien en bestrooi vlak voor serveren royaal met poedersuiker. Een heerlijke traktatie voor het ontbijt! 

Menu, Thema recepten, Moederdag, Ontbijt

 Ingrediënten

  • 200 g oud brood, in kleine blokjes gesneden
  • 400 ml volle melk
  • 2 eieren
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 2 à 3 el fijne kristalsuiker (naar eigen smaak)
  • 1 tl vanille-extract
  • 30 g gesmolten roomboter om in te vetten
  • Aardbeien om erbij te serveren

Verder nodig

  • Muffinbakblik

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet 8 muffinholtes goed in met de gesmolten roomboter.

Doe het brood in een kom en voeg de melk, eieren, kaneel, suiker en vanille-extract toe en roer door elkaar.

Bak in het midden van de oven circa 25 tot 30 minuten, of tot de wentelteef muffins mooi gerezen en goudbruin zijn. Haal ze uit de oven en laat 5 minuten afkoelen.

Haal de wentelteef muffins voorzichtig uit het bakblik (snijd de muffins indien nodig met een mesje los van de rand en wip ze daarna voorzichtig uit de bakvorm) en leg ze op een bord.

Bestrooi met poedersuiker en serveer met aardbeien.

Wentelteef muffins

Wentelteef muffins

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin