Woknoedels met kip en bimi

Ik ben dol op wokgerechten die snel klaar, lekker en gezond zijn. Deze Aziatische woknoedels met kip en bimi zet ik regelmatig op tafel. Als variatie vervang ik de bimi door broccoli, sugar snaps of peulen. De kip vervang ik door een vegetarische variant, varkenshaas of biefstuk. Afhankelijk van wat er op dat moment in de winkel ligt of waar ik zin in heb. Waar je ook voor kiest, smullen ga je zeker! 

Wereldgerecht, Aziatische recepten, Eenpansgerechten, Kiprecepten, Slank, Snel, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 g woknoedels
  • 300 g kipfilet, in repen gesneden
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • Stukje (ca. 3 cm) verse gemberwortel, geschild en fijngeraspt (2 tl gemberpoeder kan ook maar verse gember is lekkerder. Zie ook onderstaande tip.)
  • 2 el sesamolie
  • 200 g bimi, gewassen en in drieën gesneden
  • 1/2 winterpeen, geschild en in schuine, dunne plakjes
  • 1 rode ui, gepeld en in halve ringen
  • 1 blikje mais, uitgelekt
  • 1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • 6 el oestersaus
  • 6 el sojasaus
  • 2 el rijstazijn
  • Paar takjes peterselie of koriander, fijngehakt
  • Zwarte sesamzaadjes

Verder nodig

  • Grote wokpan

Bereiding

Meng de kip in een kom met de knoflook, gember, 1 el sesamolie en 3 el sojasaus. Dek af met vershoudfolie en zet minstens 30 minuten in de koelkast. Dit kun je ook al een dag van tevoren doen zodat de kip een hele nacht kan marineren.

Bereid de woknoedels volgens de omschrijving op het pak. Spoel af met koud water en laat uitlekken.

Verhit de wokpan met een scheutje bakolie (bijv. zonnebloem- of arachideolie) en laat heet worden. Roerbak de kip enkele minuten tot hij net gaar is. Schep uit de wok en zet opzij.

Voeg indien nodig wat extra olie toe aan de wokpan en voeg de bimi, wortel en rode ui toe. Roerbak op hoog vuur circa 4 tot 5 minuten, of tot de groenten beetgaar zijn. Voeg de laatste minuut de rode chilipeper en mais toe (tip: proef eerst even hoe heet de chilipeper is en voeg dan net zoveel toe als je zelf lekker vindt). Voeg de oestersaus, de overige sojasaus en de rijstazijn toe en warm 1 minuut op hoog vuur door.

Voeg de woknoedels en kip toe, hussel door elkaar en warm nog even door. Garneer vlak voor serveren met de peterselie of koriander en sesamzaadjes.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com