Wortelcake met walnoot en kokos

Deze wortelcake is heerlijk gevuld met wortel (duh), walnoot en kokos. Ik gebruik olie in plaats van boter waardoor de cake iets luchtiger en sappiger wordt. Door de cake na het bakken te bestrijken met warme jam en te bestrooien met kokos maak je er een echte traktatie van. Enjoy! 

Gebak, Zoet

Ingrediënten

Voor de cake

  • 120 g fijne kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 150 ml zonnebloemolie + extra om in te vetten
  • 35 ml yoghurt, of melk
  • Snufje zout
  • 1 tl vanille-extract
  • 190 g zelfrijzend bakmeel
  • 60 g wortel (1 à 2 waspeentjes), fijngeraspt
  • 50 g walnoten, grof gehakt
  • 2 el geraspte kokos
  • 1 tl kaneelpoeder
  • 1 tl kardemompoeder (optioneel)

Afmaken

  • 2 el abrikozenjam
  • 2 el geraspte kokos

Verder nodig

  • Cakeblik, ca. 25 cm
  • Elektrische handmixer
  • Fijne zeef
  • Spatel
  • Kwastje om te bestrijken

Bereiding

Verwarm de oven (boven- en onderwarmte) voor op 180 graden. Vet de cakevorm in met olie en bestrooi met bloem. Klop het overtollige bloem eruit.

Klop de eieren luchtig met de suiker en voeg dan de zonnebloemolie, yoghurt, zout en het vanille-extract toe. Mix kort verder. Zeef het bakmeel boven het beslag en spatel er luchtig doorheen. Spatel tot slot de wortel, walnoten, kokos, kaneel en kardemom door het beslag.

Bak de cake circa 35 minuten in het midden van de oven, of totdat een houten prikker droog uit het midden van de cake komt. Haal uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Stort de cake op een rooster.

Verwarm de abrikozenjam in een pannetje (eventueel iets verdunnen met een beetje water) en bestrijk hiermee de bovenkant van de nog warme cake. Bestrooi met kokos.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com