Yoghurttaart met mango en witte chocolade

Yoghurttaart met mango en witte chocolade

Mijn dochter en ik zitten in een mango fase. Het is dat die dingen best prijzig zijn, anders aten we ze elke dag in plaats van een appel. Deze yoghurttaart met tropische mango, witte chocolade en knapperige kokoskoekjesbodem is de perfecte zomertaart! En makkelijk om te maken.

Ingrediënten

Bodem

  • 130 g ongezouten roomboter
  • 240 g kokoskoekjes (ik gebruikte een pak Verkade Nizza kokos)

Mangopuree

  • 1 eetrijpe mango, geschild, ontpit en vruchtvlees gepureerd
  • 2 blaadjes gelatine, ca. 10 minuten geweekt in ruim koud water

Yoghurtmousse

  • 8 blaadjes gelatine, ca. 10 minuten geweekt in ruim koud water
  • 600 ml volle yoghurt (ik gebruikte Griekse yoghurt met 10% vet)
  • 100 g witte chocolade, in kleine stukjes gebroken
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 300 ml slagroom

Verder nodig
Ronde springvorm van 24 cm, bakpapier, spatel, elektrische handmixer

Bereiding

Vet de bakvorm in met boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier.

Bodem

Maal de koekjes fijn in de keukenmachine tot een fijn poeder. Smelt de boter. Roer het koekkruim door de boter en verdeel over de bodem van de springvorm. Druk de koekkruimels stevig aan en zet weg in de koelkast.

Mangopuree

Knijp de gelatineblaadjes uit en verwarm met een paar eetlepels mangopuree in een pannetje totdat de gelatine is opgelost. Roer het gelatinemengsel door de overige mangopuree en zet opzij.

Yoghurtmousse

Smelt de witte chocolade in een kom au bain-marie en roer er dan een paar eetlepels yoghurt en de gelatine met aanhangend vocht doorheen. Verwarm totdat de gelatine volledig is opgelost.

Klop ondertussen, als de chocolade smelt, de slagroom samen met de vanillesuiker tot yoghurtdikte.

Klop al mixend op de laagste stand het warme chocolade-gelatinemengsel door de overige yoghurt. Spatel tot slot de slagroom door de yoghurt.

Schenk de helft van de yoghurtmousse over de bodem in de springvorm en bedek met de helft van de mangopuree. Bedek met de overige yoghurtmousse en eindig met de mangopuree. Roer met een lepel voorzichtig door de yoghurtmousse voor een mooi marmereffect. Zet de taart minimaal 2 uur tot maximaal een nacht in de koelkast om op te stijven.

Verwijder de springvorm en het bakpapier langs de zijkant en serveer de taart op een mooie serveerschaal.

Eet smakelijk!

Gebak, Seizoen, Zoet, Zomerrecepten

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
10 reacties

Verdeel je liefde

  1. Pris

    Ik heb grieke yoghurt stijl met 5% vet. Kan ik dat ook gebruiken of gaat het daar niet mee lukken?

    1. Ja hoor, dat kan! 🙂

  2. Shirley

    Wanneer voeg je de 300 ml room toe?

    1. Hoi Shirley, de room bij de ingrediënten moet slagroom zijn. Dat heb ik aangepast. In het bereiding lees je wanneer je de slagroom toe moet voegen.

  3. Marian Gossen

    Lijkt mij heerlijk, die mangotaart, ik ga hem zeker maken. Wij zijn maar met zijn tweeën, en hoe verleidelijk het ook is, we gaan hem toch maar niet ineens opeten. Kun je hem in punten invriezen?

  4. Suzanne

    Het gaat altijd fout met gelatine bij mij,krijg allemaal klonters,heb je een tip om dit te voorkomen?

    1. Suus

      Als ik gelatine door iets warms doe (in dit geval door warme mangopuree), dan roer ik net zo lang met een lepel of garde (wat er maar voor handen ligt) er doorheen totdat de gelatine echt goed opgelost is, en de gelatine moet je ook eerst altijd goed uitknijpen voordat je het in de pan er bij doet. Misschien heeft u er wat aan. In elk geval succes.

      1. Suzanne

        Bedankt!!ga je tip opvolgen,hopelijk gaat het goed.

    2. Hoi Suzanne, als je de gelatine oplost in voldoende warme vloeistof en daarna direct verder verwerkt, zou je geen klonters moeten krijgen. Gewoon het recept opvolgen, dan moet het lukken! 🙂

      1. Suzanne

        Bedankt voor je antwoord!ik wil de taart volgende week gaan bakken,hopelijk gaat het goed.

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com