Yoghurttaart met perzik en pistache

Deze yoghurttaart met perzik en pistache is makkelijk om te maken en het resultaat is heerlijk! Kun je geen perzik vinden? Zie ook onderstaande variatietips!

Gebak, Zoet

Ingrediënten

  • 6 perziken
  • 40 g pistache
  • 300 g volle Griekse yoghurt
  • 200 g witte basterdsuiker
  • 60 g zonnebloemolie
  • 1 tl citroenrasp
  • 2 eieren
  • 250 g bloem
  • 8 g bakpoeder (1/2 zakje)
  • Snufje zout
  • Poedersuiker om te bestuiven

Verder nodig

  • Ronde springvorm 20 cm (ik gebruikte een springvorm van 24 cm waardoor de cake wat platter is, met een kleinere springvorm krijg je een hogere cake)

Variatietip! Vervang de perzik door appel en pistache door walnoot of hazelnoot. Je kunt het fruit en de noten ook weglaten en de yoghurttaart zo serveren. 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de springvorm in met boter en bekleed de bodem en randen met bakpapier.

Maak de perziken schoon, verwijder de pit en snijd ze in plakken. Hak de pistachenootjes grof.

Roer in een grote kom de yoghurt, suiker, zonnebloemolie, citroenrasp en eieren door elkaar. Roer in een andere kom de bloem, het bakpoeder en het zout door elkaar.

Zeef het bloemmengsel boven de kom met de natte ingrediënten en spatel tot een glad beslag.

Schenk de helft van het beslag in de springvorm en verdeel de perzik en de helft van de pistache erover. Bedek met het overige beslag en bestrooi met de overige pistache.

Bak de cake in het midden van de oven in 40 tot 45 minuten gaar. Laat de cake 20 minuten in de vorm afkoelen, voordat je hem eruit haalt. Bestuif de taart voor het serveren eventueel met poedersuiker.

Yoghurttaart met perzik en pistache

Yoghurttaart met perzik en pistache

Yoghurttaart met perzik en pistache

Yoghurttaart met perzik en pistache

7 reacties

Verdeel je liefde

  1. Hannie

    Hallo.
    Mijn man is diabetisch kan ik nog iets anders doen aan de basterdsuiker?En hoeveel moet ik dan ongeveer gebruiken.
    Het lijkt mij een heerlijke taart.
    B.v.d.

    1. Hoi Hannie, er zijn tegenwoordig genoeg alternatieven voor suiker, maar hierin ben ik geen expert en heb hier geen ervaring mee. Wat gebruik je normaal zelf als alternatief? Dan kun je dat nu ook proberen.

  2. Benny

    Hey vraagje hoeveel appels dan idp perziken?

    1. Ik schat dat je aan 2 appels voldoende hebt!

      1. Aletta

        Ik zie 60 gr. zonnebloem olie. Zie wel vaker vloeibare ingrediënten in grammen staan ipv ml.
        maar weegt u dat ook af als gram of kan ik ook 60 ml aanhouden.
        alvast bedankt
        Aletta matheus

        1. Renske

          Hoi Annemiek ik vroeg mij hetzelfde af qua Gr of ml ( zonnebloemolie)mijn beslag was niet schenkbaar …

        2. Hoi Aletta, grammen en ml kunnen soms verschillen. Je moet dus altijd de maateenhoud aanhouden die wordt vemeld, in dit geval grammen.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin