3x zomerse kwarktaart

3x zomerse kwarktaart

Afgelopen dinsdag mocht dochterlief Ella-Marie alweer acht kaarsjes uitblazen. Zoals elk jaar mocht ze kiezen welke taart ze wilde en dit keer koos ze voor monchoutaart. Normaal maak ik ook altijd nog een kwarktaart zodat er wat variatie is maar dit jaar deed ik makkelijk en haalde ik er bij de bakker een slagroomtaart bij.

Toch blijft de kwarktaart mijn favoriete taart in de zomer, zeker als het warm is. Kwarktaart is licht van textuur, fris van smaak en je kunt er eindeloos mee variëren. Daarnaast is het fijn dat je geen oven nodig hebt want hij stijft op in de koelkast. Vandaag zet ik drie favoriete kwarktaartrecepten voor je op een rij. Het is geen toeval dat ze allemaal een bodem hebben van lange vingers. Dat is makkelijk en snel, ook weer lekker licht en heel erg lekker!

Perziken zijn nu volop verkrijgbaar, dus grijp je kans. Deze fluweelzachte perzikkwarktaart is een absolute topper! Voor deze fluweelzachte perzikkwarktaart gebruikte ik wilde perziken maar je kunt ook gewone perziken gebruiken.

Perzik kwarktaart met lange vingers

Deze aardbeienkwarktaart is volgens recept van mijn schoonmoeder. Het is de favoriete kwarktaart van manlief maar niet alleen van hem. Deze taart is altijd als eerste op tijdens verjaardagen.

Aardbeien kwarktaart met lange vingers

Limoncello en de zomer horen net zo bij elkaar als glühwein en de winter. Deze frisse limoncello kwarktaart is wat mij betreft de perfecte zomertaart!

Limoncello kwarktaart met lange vingers

Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde