5x lekkere pruimentaart

5x lekkere pruimentaart

De pruimentijd is weer aangebroken! Dat is hard werken hoor, want een pruimenboom draagt véél pruimen. Mijn ouders hebben een pruimenboomgaard en zijn er nu dagelijks druk mee. Ze hebben verschillende rassen en de pruimen van de eerste bomen vallen nu in bosjes van de bomen af. Werk aan de winkel dus want als je ze laat liggen heb je binnen no time een wespenfestijn. Met de strohoed op is mijn vader dagelijks aan het rapen en plukken om ze vervolgens af te leveren in de keuken. Het domein van mijn moeder die er de lekkerste jam, chutney, compote en taarten van bakt, aan de lopende band door.

Ik heb nog nooit in mijn leven pruimen hoeven kopen want na ieder bezoekje aan mijn ouders in de pruimentijd krijg ik een kistje mee naar huis. Op Keukenliefde vind je dan ook een aardige collectie pruimenrecepten. Vandaag deel ik 5 lekkere pruimentaarten met je.

1. Pruimenclafoutis

Een heerlijke variant op de Franse klassieker kersenclafoutis. Als de kersentijd voorbij is maken we gewoon pruimenclafoutis want dat is minstens zo lekker. Probeer het zelf!

Pruimenclafoutis

2. Pruimenvlaai

Eigenlijk is dit geen taart, maar hij hoort toch thuis in dit lijstje. De bodem van zoet gistdeeg is heel makkelijk om te maken en is de perfecte basis om te beleggen met pruimen, of ander rijp zomerfruit. Dat wordt gegarandeerd smullen!

Zomerse pruimenvlaai

3. Pruimencake

Een van de makkelijkste pruimentaarten in dit lijstje: snelle pruimencake!

Snelle pruimencake

4. Pruimentaart

Met deze pruimentaart sla ik twee vliegen in een klap: ik help mijn ouders van de pruimen af (oké, die 15 pruimen zetten misschien geen zoden aan de dijk, maar het is het idee dat telt) en ik mag er schaamteloos van genieten. Joehoe!

Makkelijke pruimentaart

5. Pruimentaart van het bakblik

Een heerlijke bodem van korstdeeg rijkelijk bedekt met zoete pruimen. Jam! Dit is een van mijn favoriete pruimentaarten. 🙂

Pruimentaart van het bakblik

Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Zoete recepten, Gebakrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde