Zalm in bladerdeeg

Met kerst een spektakelstuk op tafel zonder al teveel moeite? Deze zalm in bladerdeeg met romige spinazie is eenvoudig om te maken en heerlijk! Lekker om te serveren met hollandaisesaus, geroosterde krieltjes en een salade met avocado. Groenten die lekker zijn om hierbij te serveren zijn spinazie à la crème, gebakken champignons en peultjes. 

Voorbereiden

Je kunt deze zalm in bladerdeeg van tevoren al maken en later afbakken. Bereid hem dan tot en met stap 5 in de bereiding hieronder en zet hem afgedekt in de koelkast. Bestrijken met ei doe je vlak voordat je hem de oven inschuift.

Plakjes bladerdeeg of een rol

Ik gebruik in dit recept plakjes roomboterbladerdeeg uit de diepvries omdat ik die lekkerder vind dan een rol kant-en-klaar bladerdeeg. Het is iets meer werk maar echt de moeite waard. Ga je liever voor gemak dan kun je ook een rol bladerdeeg gebruiken. Die hoef je in stap 4 van de bereiding hieronder alleen maar uit te rollen.

Baktijd

Omdat zalmfilet meestal een dik en dunner stuk heeft klap ik de zalm in de recept dubbel zodat hij overal even dik is en gelijkmatig gaart in de oven. Zo krijgt iedereen straks een lekker mals en sappig stuk vis op zijn bord. Als je de zalm niet dubbel kunt klappen kun je ook twee zalmfilets boven op elkaar leggen met de vulling ertussen. Als je een stuk zalmfilet hebt die overal even dik is hoef je hem niet dubbel te klappen en kun je de roomkaas gewoon bovenop smeren en de zalm inpakken in bladerdeeg. De baktijd in de oven is afhankelijk van de dikte van het zalmpakketje. Hoe dikker het pakketje, hoe langer hij in de oven moet.

Driegangen kerstmenu

Wil je deze zalm in bladerdeeg serveren als onderdeel van een kerstmenu? Deze heldere bouillon met (ei)sterren is heerlijk om als voorgerecht te serveren. Als dessert serveer je deze luchtige frambozenmousse in een glaasje. Liever een andere samenstelling van je kerstmenu? Kijk hier voor alle kerstrecepten.

Zalm met spinazie in bladerdeeg

Kerstrecepten, Hoofdgerechten, Ovenrecepten, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

(7 stemmen)
2 reacties

Deel je liefde

  1. Brigitte

    Zou dit recept ook met een ander soort vis kunnen? ik heb één gast die écht geen zalm lust, helaas.

    1. Dat kan hoor Brigitte!

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde