Liever de klassieke hollandaisesaus au bain-marie maken met een garde? Probeer dan dit recept. Hier vind je alle recepten met hollandaisesaus op een rij.
Snelle hollandaisesaus met de staafmixer

Ik ben dol op hollandaisesaus: een romige botersaus met een klein, fris zuurtje. Heerlijk bij zalm, ham, witte asperges, gekookte krieltjes, of een gepocheerd ei. Deze saus is een belangrijk onderdeel van het Amerikaanse ontbijt: eggs benedict.
Staafmixer
Deze snelle hollandaisesaus maak ik met behulp van een staafmixer. Supermakkelijk, snel en absoluut verrukkelijk. Weg dus met die kant-en-klare pakjes en zakjes. Zelf maken is veel leuker en lekkerder!
Basisrecepten, Hartige keuken, Sauzen en dips, Wereldgerecht, Franse recepten
om 09:39
Dit is wellicht een variant die in de verre verte lijkt op Hollandaise saus, maar zonder een gastrique en zonder bain-marie garing van de eidooiers onder gelijktijdig opkloppen, zal nooit de kenmerkende volle romige smaak ontstaan van deze van oorsprong warme saus.
Dit mag in mijn beleving geen Hollandaise saus heten, hooguit “Hollandaise look-a-like’ saus” of “boter-mayonnaise”.