Zalmburger

Deze zalmburgers gemaakt van zalm uit blik en aardappelpuree zijn heerlijk. Je hoeft er alleen nog maar wat groente of een lekkere salade bij te serveren. 

Visrecepten, Hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 g kruimige aardappels, geschild en gehalveerd
  • 2 blikjes zalm à 170 g zonder vel en graat
  • Paar takjes peterselie of dille, fijngehakt
  • 1 citroen, alleen de rasp
  • 1 ei
  • 2 el maizena
  • Olie om in te bakken
  • Partjes citroen om erbij te serveren

Bereiding

Kook de aardappels gaar in een pan met ruimkokend, licht gezouten water. Giet de aardappels af en zet terug op het vuur om droog te stomen. Stamp de aardappels fijn en breng op smaak met zout en peper.

Laat de zalm uitlekken en meng in een kom met de aardappelpuree, peterselie, citroenrasp, het ei en de maizena. Vorm met vochtige handen 4 bolletjes van het mengsel en druk ze voorzichtig plat. Verhit een koekenpan met een scheut olie en laat heet worden. Bak de zalmburgers circa 2 à 3 minuten per kant tot ze goudbruin zijn.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com