Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE
Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Ben je nog op zoek naar een voorgerecht voor Kerst en ben je dol op zalm? Dan is dit recept voor jou! Een heerlijke zalmcarpaccio met crème fraîche, kruidenolie en een vleugje citrus.
Je kunt de zalmcarpaccio van tevoren al maken op de borden, goed afdekken met vershoudfolie en bewaren op een koele, donkere plek tot gebruik. Moment suprême rooster je alleen nog even wat stokbrood te roosteren om erbij te serveren. Enjoy!
Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het stokbrood op een met bakpapier bekleed bakblik en besprenkel met wat olijfolie. Bak ze 8 minuten in de oven, of tot ze licht goudbruin en krokant zijn.
Verdeel de gerookte-zalmplakken over vier borden. Breng de crème fraîche op smaak met wat zout en peper. Schep op elk bord een lepel crème fraîche bovenop de zalm.
Verdeel de rode ui en kappertjes over de zalm.
De de kruiden samen met 2 tl citroenrasp, 1 tl citroensap en de olijfolie in een kom en roer door elkaar. Druppel de kruidenolie over de zalm. Knip wat cress en verdeel over de zalm.
Serveer met de crostini.
Verdeel je liefde