Zalmcarpaccio

Ben je nog op zoek naar een voorgerecht voor Kerst en ben je dol op zalm? Dan is dit recept voor jou! Een heerlijke zalmcarpaccio met crème fraîche, kruidenolie en een vleugje citrus.

Je kunt de zalmcarpaccio van tevoren al maken op de borden, goed afdekken met vershoudfolie en bewaren op een koele, donkere plek tot gebruik. Moment suprême rooster je alleen nog even wat stokbrood te roosteren om erbij te serveren. Enjoy! 

Thema recepten, Menu, Kerstrecepten, Voorgerecht

Ingrediënten

  • 300 g gerookte zalm, in plakken
  • 1 rode ui, gepeld en in smalle halve ringen gesneden
  • 4 tl kappertjes, uitgelekt
  • 2 takjes tijm, alleen de blaadjes
  • 4 takjes dille, fijngehakt
  • 12 blaadjes basilicum, opgerold en fijngesneden
  • 1 biologische citroen, rasp en sap
  • 8 el extra vierge olijfolie + extra om stokbrood te besprenkelen
  • 4 el crème fraîche
  • 8 sneetjes schuingesneden stokbrood, nog af te bakken
  • Bakje cress

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het stokbrood op een met bakpapier bekleed bakblik en besprenkel met wat olijfolie. Bak ze 8 minuten in de oven, of tot ze licht goudbruin en krokant zijn.

Verdeel de gerookte-zalmplakken over vier borden. Breng de crème fraîche op smaak met wat zout en peper. Schep op elk bord een lepel crème fraîche bovenop de zalm.

Verdeel de rode ui en kappertjes over de zalm.

De de kruiden samen met 2 tl citroenrasp, 1 tl citroensap en de olijfolie in een kom en roer door elkaar. Druppel de kruidenolie over de zalm. Knip wat cress en verdeel over de zalm.

Serveer met de crostini.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin