Zelfgemaakte kipkruiden

De lekkerste kipkruiden maak je zelf! Deze zelfgemaakte kipkruiden met onder andere paprikapoeder en oregano zijn zo gemaakt en bevatten geen zout. Zo kun je zelf het zoutgehalte in een gerecht bepalen. Naast kip zijn deze kruiden ook heerlijk om garnalen of witvis mee te kruiden. 

Basisrecepten, Kiprecepten, Hartige keuken

Ingrediënten

Afgemeten met een Amerikaans setje maatlepels. Voldoende voor circa 5 eetlepels kipkruiden; 1 eetlepel kipkruiden is voldoende om 200 gram kip mee te kruiden.

  • 2 el milde paprikapoeder
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 1/2 tl komijnpoeder
  • 1/2 tl cayennepeper
  • 1/2 tl uienpoeder
  • 1/2 tl knoflookpoeder

 

Bereiding

Roer alle kruiden en specerijen door elkaar en bewaar in een luchtdicht afgesloten potje op een koele, donkere plek. Als je de kruiden wilt gebruiken als marinade voeg ze dan samen met een klein beetje zonnebloem- of olijfolie toe aan de kip of vis.

Zelfgemaakte kipkruiden

Zelfgemaakte kipkruiden

Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE

Inspiratie nodig voor het avondeten? Bestel nu ons kookboek KOKEN MET KEUKENLIEFDE:
75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel nu!

(1 stemmen)
Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin