Zoete pizza met banaan, chocolade en marshmallow

Ooit weleens een zoete pizza gegeten? Doen hoor, het is verrassend lekker. Deze zoete pizza belegd met banaan, chocolade en marshmallow is een perfect nagerecht om te serveren als je gasten hebt. Een keer wat anders dan ijs of crème brûlée. 😉 

Als pizzabodem gebruikte ik een kant-en-klare pizzabodem met courgette van Magioni. Nee, dit is geen gesponsord artikel, ik ben gewoon fan van hun pizzabodems. Er zit zo’n 70 gram courgette verwerkt in de pizzabodem, maar daar proef je helemaal niks van. Moet je die gezichten van je gasten zien als je vertelt dat er ook groente in hun toetje zat. 🙂

Wereldgerecht, Italiaanse recepten, Chocolade, Dessert, Zoet

Ingrediënten

  • 1 kant-en-klare pizzabodem (bijv. courgettepizzabodem van Magioni)
  • 1 reep Swiss 72% chocolade, noir noisette
  • 1 banaan
  • Handje mini marshmallows
  • Handje geschaafde amandelen

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 220 graden. Bak de pizzabodem circa 5 minuten voor in de oven, of totdat hij licht begint te kleuren.

Rasp de helft van de chocolade fijn met een rasp. Snijd de banaan in plakjes.

Bestrooi de pizzabodem met de geraspte chocolade en beleg met plakjes banaan. Bestrooi met de marshmallows (houd er een paar achter voor garnering) en geschaafde amandelen. Bak nog 2 tot 3 minuten in de oven, of totdat de randen van de pizza goudbruin zijn.

Breek de overige chocolade in kleine stukjes. Haal de pizza uit de oven. Beleg met de stukjes chocolade en bestrooi met de achtergehouden marshmallows.

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin