Perzikcake. In de zomer is er niks lekkerder dan zacht zomerfruit. Heerlijk om zo van te genieten, of om te verwerken in een zomers dessert of gebak. Zo verwerkte ik zachte, zoete perziken in deze heerlijke, zomerse perzikcake. Het is een upside down cake. Na het bakken draai je de cake om zodat de perziken bovenop komen en alle smaken en sappen in de cake kunnen trekken.
Smaakt dit naar meer?
Smaakt deze zomerse perzikcake naar meer? Maak dan ook eens deze perzik kwarktaart met een bodem van lange vingers. Dit is één van mijn favoriete zomertaarten. Maak hem zelf en je proeft waarom. 😀
Merknamen in dit recept/artikel kunnen afkomstig zijn van een betaalde samenwerking. Sommige linkjes kunnen affiliate links zijn. Voor meer informatie lees onze voorwaarden.
Bereiding
Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd iedere helft in 3 parten en probeer niet alles op te snoepen.
Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de springvorm in met boter en bestrooi de bodem met wat suiker.
Verdeel de perziken hier overheen, leg ze zo strak mogelijk tegen elkaar aan. Verkruimel de amandelspijs erover en zet zolang in de koelkast.
Klop de boter, citroenrasp en de suiker met de handmixer tot een romig en luchtig mengsel en mix dan een voor een de eieren erdoor. Klop tot je een romig mengsel hebt.
Spatel nu het zelfrijzend bakmeel door het beslag en doe dit niet langer dan nodig om het beslag luchtig te houden. Verdeel het beslag over de perziken.
Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Test dit eventueel met een houten sateprikker, als hij droog uit het midden van de cake komt is hij gaar.
Bak niet langer dan nodig, anders wordt de cake droog. Laat de perzikcake op een rooster 5 minuten afkoelen en keer hem dan om op een mooie gebakschaal. Laat hem verder afkoelen.
Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten!
Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!
Hai Annemiek, Is de suiker nodig om het deeg structuur te geven of puur voor de smaak? Zou de suiker graag vervangen voor medjoul dadels. Amandelspijs vervang ik ook door dadelspijs :-). Dan zou de cake voor mij ook ideaal zijn! Groetjes, Larissa
Dag Annemiek, Heb zojuist de perziktaart met schilletjes uit de oven gehaald, hij ziet er geweldig mooi uit. Ik ben kei trots, morgen gaan wij er van smullen!
Ons derde kookboek Koken met KeukenLiefde: Makkelijke Wereldgerechten komt eraan in september! In het boek vind je 75 makkelijke hoofdgerechten (verdeeld in de hoofdstukken vlees, vis, kip en vega) die je maakt zonder pakje of zakje. Van Mexicaanse enchiladas, Thaise kip Siam, Zuid-Afrikaanse bobotie, Hongaarse goulash, Surinaamse roti, Portugese kip piri piri, Mexicaanse nachoschotel, Italiaanse lasagnette en Griekse moussaka tot Spaanse paëlla, Zweedse gehaktballetjes en nog veel en veel meer!
om 15:10
Dr perziktaart zit nu in de oven. Ik ben heel benieuwd!
om 18:12
Superleuk Nancy, ben heel benieuwd wat je ervan vindt. 🙂
om 06:54
Hai Annemiek,
Is de suiker nodig om het deeg structuur te geven of puur voor de smaak? Zou de suiker graag vervangen voor medjoul dadels. Amandelspijs vervang ik ook door dadelspijs :-). Dan zou de cake voor mij ook ideaal zijn!
Groetjes,
Larissa
om 10:15
Hoi Larissa, ik denk dat je de suiker prima kunt vervangen door dadels. Ben heel benieuwd hoe het uitpakt en hoe de smaak is met dadels… Succes! 🙂
om 20:49
Gisterenavond deze cake gebakken en zometeen ga ik het laatste stukje nog even opsmullen. Heerlijk!
om 12:31
Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Gea! 🙂
om 22:26
Zou je dit ook zonder amandelspijs kunnen maken (i.v.m. een allergie in de familie)?
om 09:28
Ja hoor Janita, geen probleem! 🙂
om 18:20
Dag Annemiek,
Heb zojuist de perziktaart met schilletjes uit de oven gehaald, hij ziet er geweldig mooi uit.
Ik ben kei trots, morgen gaan wij er van smullen!
om 09:43
Hoi Anneke,
Wat leuk dat je de schil hebt laten zitten, ziet er inderdaad prachtig uit en smaakt heerlijk!
om 18:45
Annemiek,
Kan ik de perziken ook zonder schil verwerken?
om 22:29
Hoi Anneke,
Een perzikschil is zacht, lekker, gezond en geeft een leuk kleurcontrast, dus ik zou hem zeker laten zitten! 🙂
om 14:55
Heerlijk….ik ga ‘m van het weekend maken! Eén vraagje: kun je de temp. Van de oven nog even laten weten?
om 15:53
Oeps… vergeten te vermelden, bak de cake op 160 graden. Ik heb het er meteen even bijgezet. Bedankt voor je reactie en veel bakplezier gewenst 🙂