Zomerse perzikcake

Zomerse perzikcake

In de zomer is er bijna niets lekkerder dan zachte rijpe perziken, ik verwerkte ze dit keer in deze heerlijke zomerse perzikcake. Na het bakken wordt de cake omgekeerd zodat de perziken bovenop komen te liggen en alle smaken en sappen in de cake kunnen trekken.

Ingrediënten
5-6 perziken
rasp van 1 citroen
50 gram amandelspijs
200 gram ongezouten roomboter, op kamertemperatuur
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram witte basterdsuiker
4 eieren, op kamertemperatuur

DSC_9202_800x536

Verder nodig
Elektrische handmixer, spatel, ronde springvorm (ca. ø22cm), taartrooster

Bereiding
Halveer de perziken en verwijder de pit. Snijd iedere helft in 3 parten en probeer niet alles op te snoepen…

DSC_9203_800x536

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de springvorm in en bestrooi de bodem met wat suiker.

DSC_9210_800x536Verdeel de perzik hier overheen, leg ze zo strak mogelijk tegen elkaar aan. Verkruimel de amandelspijs erover en zet zolang in de koelkast.

DSC_9218_800x536

Klop de boter, citroenrasp en de suiker met de handmixer tot een romig en luchtig mengsel en mix dan een voor een de eieren erdoor. Klop totdat je een romig egaal mengsel hebt.

DSC_9226_800x536

Spatel nu voorzichtig de bloem door het beslag en doe dit niet langer dan nodig om het beslag luchtig te houden. Verdeel het beslag over de perziken en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar.

DSC_9234_800x536

Test dit eventueel met een houten sateprikker, als hij droog uit de cake komt is hij gaar.

DSC_9247_800x536

Bak niet langer dan nodig, anders wordt de cake droog. Laat de cake op een rooster 5 minuten afkoelen en keer hem dan om op een mooie gebakschaal. Laat hem verder afkoelen.

Zomerse perzikcakeDSC_9352_800x536

Eet smakelijk!

Gebak, Zoet

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
14 reacties

Verdeel je liefde

  1. Nancy

    Dr perziktaart zit nu in de oven. Ik ben heel benieuwd!

    1. Superleuk Nancy, ben heel benieuwd wat je ervan vindt. 🙂

  2. Larissa

    Hai Annemiek,
    Is de suiker nodig om het deeg structuur te geven of puur voor de smaak? Zou de suiker graag vervangen voor medjoul dadels. Amandelspijs vervang ik ook door dadelspijs :-). Dan zou de cake voor mij ook ideaal zijn!
    Groetjes,
    Larissa

    1. Hoi Larissa, ik denk dat je de suiker prima kunt vervangen door dadels. Ben heel benieuwd hoe het uitpakt en hoe de smaak is met dadels… Succes! 🙂

  3. Gea

    Gisterenavond deze cake gebakken en zometeen ga ik het laatste stukje nog even opsmullen. Heerlijk!

    1. Leuk om te horen dat het gesmaakt heeft Gea! 🙂

  4. Janita

    Zou je dit ook zonder amandelspijs kunnen maken (i.v.m. een allergie in de familie)?

    1. Ja hoor Janita, geen probleem! 🙂

  5. Anneke

    Dag Annemiek,
    Heb zojuist de perziktaart met schilletjes uit de oven gehaald, hij ziet er geweldig mooi uit.
    Ik ben kei trots, morgen gaan wij er van smullen!

    1. Hoi Anneke,

      Wat leuk dat je de schil hebt laten zitten, ziet er inderdaad prachtig uit en smaakt heerlijk!

  6. Anneke

    Annemiek,
    Kan ik de perziken ook zonder schil verwerken?

    1. Hoi Anneke,

      Een perzikschil is zacht, lekker, gezond en geeft een leuk kleurcontrast, dus ik zou hem zeker laten zitten! 🙂

  7. Anita

    Heerlijk….ik ga ‘m van het weekend maken! Eén vraagje: kun je de temp. Van de oven nog even laten weten?

    1. Oeps… vergeten te vermelden, bak de cake op 160 graden. Ik heb het er meteen even bijgezet. Bedankt voor je reactie en veel bakplezier gewenst 🙂

Follow on Bloglovin mytastenld.com mytastebe.com