Video: boterkoek

Klik hier als je de video niet kan zien — Eén van de makkelijkste bakrecepten uit de Hollandse keuken is boterkoek. Heerlijk in kleine puntjes gesneden en geserveerd bij de koffie of thee. Iedereen is er dol op!

boterkoek

Ingrediënten

  • 250 g zachte roomboter + extra om in te vetten
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 1 citroen
  • 250 g bloem
  • Beetje melk, of een extra ei (losgeklopt) om te bestrijken

Verder nodig
Boterkoekvorm, kwastje, elektrische handmixer, fijne rasp

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet de bakvorm in met boter.

Mix de boter en suiker met de handmixer tot een luchtig mengsel. Voeg het ei en de rasp van de citroen toe en klop verder. Voeg de bloem toe en spatel door het beslag. Verdeel het beslag over de boterkoekvorm en strijk de bovenkant glad. Bestrijk de bovenkant het melk en maak met een vork een ruitjespatroon.

Bak de boterkoek in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Boterkoek

Enjoy!

Speak Your Mind

*