Mieks special: caesarsalade met kip

Mieks special: caesarsalade met kip

Yes, het is weekend! Tijd om uitzinnig en schaamteloos te genieten van een nieuwe Mieks Special — inmiddels mijn favoriete categorie op K♥L.

Vandaag pak ik uit met een salade. Maar niet zomaar een salade: de caesarsalade!

Dit is wat mij betreft Koning Salade. Hij blinkt uit in eenvoud en smaak, en weet me keer op keer te verrassen. Voor zover ik weet is er geen origineel recept, maar meestal bestaat de salade uit knapperige bindsla, Parmezaan, broodcroutons en een romige dressing.

Om er een maaltijdsalade van te maken, voeg ik gegrilde kip toe. De broodcroutons maak ik van donker meergranenbrood die ik krokant bak met wat Parmezaan. Hemels! De romige mayonaisedressing met zilte ansjovis brengt alle ingrediënten samen en laat je smaakpapillen jubelen van vreugde.

Ik stempel dit gerecht daarom met mijn VerrukGeluk-garantie! Enjoy.

Lunch/hoofdgerecht voor 2 personen — 25 minuten

Ingrediënten

  • 2 kropjes little gem
  • 2 dik gesneden plakken brood, in blokjes gesneden
  • 2 kipfilets
  • Stukje Parmezaan
  • Olijfolie
  • Zout en peper

Voor de dressing

  • 3 el mayonaise
  • 1 tl mosterd
  • 3 ansjovisfilets, fijngehakt
  • 1 grote teen knoflook, uitgeperst en fijngehakt met de ansjovis
  • 15 g geraspte Parmezaan
  • Kneepje citroensap

Bereiding
Meng de mayonaise met de mosterd, ansjovis, knoflook, Parmezaan en breng op smaak met wat citroensap. Voeg een scheutje water toe om de dressing iets meer vloeibaar te maken.

Brood goudbruin bakken in koekenpan met olijfolie en bestrooien met geraspte Parmezaan. Schep de croutons op een bord.

Verhit de grillpan. Trek de kipfilethaasjes los van de kipfilet. Snijd de kipfilet over de lengte in, maar niet helemaal doormidden, zodat je hem open kunt klappen. Zo is de kip tijdens het grillen sneller gaar. Bestrooi de kip met zout en peper en gril aan beide kanten in een hete grillpan, totdat hij nét gaar is. De kipfilethaasjes zijn mogelijk sneller gaar. Leg de kip op een bord en bestrijk met wat van de dressing. Laat de kip rusten.

Haal de slablaadjes los en was ze grondig. Dep droog met een theedoek. Hak de sla in grove stukken. Doe de sla met de helft van de broodcroutons en wat extra geraspte parmezaan in een kom en hussel om met wat dressing.

Verdeel over twee borden en bestrooi met de overige croutons. Snijd de kip in repen en leg bovenop de salade. Knijp indien gewenst nog wat extra citroensap over de kip en salade. Serveer direct.

Mieks special: caesarsalade met kip

Eet smakelijk!

Comments

  1. Hettie Westendorp says:

    Mjammie, wat een heerlijke salade en een verrukkelijke saus, schaal van de saus gaat ” schoon” in de afwas, toppertje👍😍

Speak Your Mind

*