Parmezaanfriet met basilicummayonaise

Parmezaanfriet met basilicummayonaise

Vergis je niet: dit zijn geen gewone frietjes!

Dit zijn honderd procent zelfgemaakte frietjes bestrooid met zeezout en Parmezaan die ik serveer met kruidig, zoete basilicummayonaise.

O lordy lord, ik wil nooit meer anders!

Onderstaande ingrediënten zijn voldoende voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten

  • 8 tot 9 grote vastkokende aardappels*
  • Stuk Parmezaan, geraspt
  • Zeezout uit de molen
  • 1x recept basilicummayonaise

*Gebruik voor het lekkerste resultaat frietaardappels zoals Bintje of Frieslanders.

Verder nodig
Frituurpan met olie of vet, keukenmachine of staafmixer, fijne rasp

Bereiding
Schil de aardappels en snijd in frietjes. Was de frietjes en dep ze daarna goed droog op een theedoek.

Verwarm het frituurvet tot 150 graden. Bak de frietjes in meerdere kleine porties voor, totdat ze zacht zijn. Let op — de frietjes mogen in dit stadium nog geen kleur krijgen. De frietjes zijn goed als ze boven komen drijven en beginnen te ‘zingen’. Dit duurt circa 4 tot 5 minuten. Schep de frietjes uit de pan en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier. Herhaal dit totdat alle frietjes zijn voorgebakken.

Parmezaanfriet-0803

Maak de basilicummayonaise en schep in een mooi schaaltje.

Verwarm het frituurvet nu tot 180 of 190 graden en bak de frietjes weer in meerdere kleine porties goudbruin en krokant. Schep de frietjes in een schaal.

Bestrooi met wat zeezout en de Parmezaan. Serveer met de basilicummayonaise.

Parmezaanfriet met basilicummayonaise

Mini ruikt friet en komt polshoogte nemen.

Parmezaanfriet met basilicummayonaise

Enjoy!

Speak Your Mind

*