Ingrediënten

Parmaham

  • 1 klein afbakstokbrood
  • Extra vierge olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 40 g verse groene pesto
  • 1/2 bol mozzarella, in plakjes gesneden
  • 70 g parmaham, in stukken gescheurd
  • 50 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 1/2 sjalot, in smalle ringen
  • Paar blaadjes basilicum, fijngesneden
  • Wat rucola voor garnering

Zalm

  • 1 klein afbakstokbrood
  • Extra vierge olijfolie
  • 1 teen knoflook
  • 40 g verse groente pesto, of olijventapenade
  • 1/2 bol mozzarella, in plakjes gesneden
  • 50 g cherrytomaten, gehalveerd
  • 70 g gerookte zalm, in kleinere stukken
  • 2 tl kappertjes, uitgelekt
  • Paar blaadjes basilicum, fijngesneden
  • Wat rucola voor garnering

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd het stokbrood in schuine plakken en verdeel over een met bakpapier bekleed bakblik. Druppel wat olijfolie over het stokbrood. Bak circa 10 minuten in de oven, of totdat het licht goudbruin en knapperig is.

Halveer de knoflooktenen en wrijf hiermee met de opengesneden kant over het stokbrood – zo krijgt het brood een subtiele knoflooksmaak zonder te overheersen. Bestrooi de bruschetta met wat zeezout.

Parmaham

Beleg 1 stokbrood met een lepeltje pesto, mozzarella, stukje parmaham, tomaat, sjalot en garneer met wat basilicum en rucola. Druppel wat olijfolie over de bruchetta en bestrooi met wat zwarte peper uit de molen.

Zalm

Beleg 1 stokbrood met een lepeltje pesto of olijventapenade, mozzarella, tomaat, zalm, kappertje en garneer met wat basilicum en rucola. Druppel wat olijfolie over de bruschetta en bestrooi met wat zwarte peper uit de molen.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com