3x hoofdgerecht met snijbonen

3x hoofdgerecht met snijbonen

Ik ontdekte laatst dat er nog maar weinig recepten met snijbonen op KL staan. Ik eet ze inderdaad niet zoveel, terwijl ik er toch dol op ben. Daarom heb ik me voorgenomen om binnenkort meer recepten met snijbonen te maken. Heb je nog een verzoeknummertje? Laat het me dan weten! 😉 Deze drie hoofdgerechten met snijbonen wil ik alvast met je delen. Ze zijn heerlijk! 

Ik houd van ovenschotels! Ik bereid ze al een dag van tevoren of ‘s ochtends zodat ik ze moment suprême alleen maar in de oven hoef te schuiven. Geen vervelende afwas of stressen in de keuken, maar lui op de bank met de voetjes omhoog wachten tot het eten klaar is. Ik hou ervan! Deze goedgevulde ovenschotel met krieltjes, gehaktballen, bloemkool, snijbonen, cashewnoten en kaassaus is een aanrader!

Bloemkool-ovenschotel met gehaktballetjes

Deze Duitse snijbonensoep is volgens het recept van mijn moeder, die dit op haar beurt weer van haar moeder heeft overgenomen. Het is een heel eenvoudige soep om te maken en door de toevoeging van aardappel en worst een echte maaltijdsoep. Mijn oma trok vroeger ook altijd een stukje spek mee in de soep. Deze werd later in plakken gesneden en op brood met mosterd geserveerd bij de soep. Mmmm…

Duitse snijbonensoep - Schnippelbohnensuppe

Voor de echte culi’s onder ons die graag hun kookgrenzen verleggen: deze noordzeekreeftjes met snijbonensap en kerrie is een heus sterrengerecht! Het recept is van niemand minder dan Jonnie Boer van Restaurant De Librije die dit recept met mij deelde voor de categorie Keukenliefdes Sterrengerechten. Hoewel dit gerecht meer voorbereiding vraagt dan ‘normale’ gerechten, is dat zeker de tijd en moeite waard. Dit gerecht is echt om van te smullen. Visliefhebbers doe je hiermee gegarandeerd veel plezier – en ik durf te wedden niet-visliefhebbers ook!

Noordzeekreeftjes met snijbonensap en kerrie van Restaurant De Librije

Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerechten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(0 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde