3x ovenschotel die je kunt voorbereiden (+ tips!)

3x ovenschotel die je kunt voorbereiden (+ tips!)

Niks fijner dan thuiskomen na een lange werkdag en niet meer hoeven te koken. Daarom houd ik van ovenschotels! Naast dat ze natuurlijk lekker zijn kun je ze van tevoren al maken en hoef je ze ’s avonds alleen nog maar in de oven te schuiven. Eerder deelde ik in dit artikel al tips waar je op moet letten als je een ovenschotel van tevoren wilt maken. Vandaag is het tijd voor wat lekkere recepten, drie populaire ovenschotels op Keukenliefde! Bij elk gerecht geef ik tips zodat je ze van tevoren kunt maken. 

Broccoli-ovenschotel met kip, champignon en krieltjes

Broccoli-ovenschotel met kip, champignons en krieltjes

Voorbereiden:

Laat de saus iets afkoelen voordat je hem over de groenten en kip in de ovenschotel giet, zodat de groenten en kip niet te ver doorgaren. Laat de ovenschotel volledig afkoelen en dek dan af met vershoudfolie. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Afbakken:

Verwijder het vershoudfolie en bak de ovenschotel circa 30 minuten in het midden van de oven op 200 graden. Als de bovenkant te donker kleurt terwijl de binnenkant nog niet warm is, dek de bovenkant dan af met alufolie.

Witlof-ovenschotel met gehakt en kaassaus

Witlofovenschotel met gehakt en kaassaus

Voorbereiden:

Bouw de ovenschotel op in de ovenschaal volgens het recept maar bestrooi nog niet met de geraspte kaas. Laat de ovenschotel volledig afkoelen en dek dan af met vershoudfolie. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Afbakken:

Verwijder het vershoudfolie en bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas. Bak de ovenschotel circa 30 minuten in het midden van de oven op 200 graden. Als de bovenkant te donker kleurt terwijl de binnenkant nog niet warm is, dek de bovenkant dan af met alufolie.

Spinazie-ovenschotel met gehakt en bladerdeegdakje

Ovenschotel met spinazie en bladerdeegdakje

Voorbereiden:

Bouw de ovenschotel op in de ovenschaal volgens het recept maar laat het bladerdeeg nog in de diepvries liggen. Laat de ovenschotel volledig afkoelen en dek dan af met vershoudfolie. Bewaar in de koelkast tot gebruik.

Afbakken:

Verwijder het vershoudfolie van de ovenschotel en beleg de bovenkant met plakjes bladerdeeg (bevroren of ontdooid kan allebei). Bestrijk het bladerdeeg met losgeklopt ei (tip: bestrooi met een handje geraspte oude kaas!). Bak de ovenschotel circa 30 minuten in het midden van de oven op 200 graden. Als de bovenkant te donker kleurt terwijl de binnenkant nog niet warm is, dek de bovenkant dan af met alufolie.

Heb jij nog goede tips voor het voorbereiden van een ovenschotel? Laat het me weten in een reactie hieronder! Vind ik superleuk.

Ovenschotels, Hoofdgerechten, Ovenrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(3 stemmen)
Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde