Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?
Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!
Witlofovenschotel met gehakt en kaassaus

Dit is echt een van mijn favoriete ovenschotels: een witlofovenschotel met gehakt, spekjes en zelfgemaakte kaassaus! Eerder deelde ik op KNL ook al een recept voor witlofovenschotel maar daar was ik toch nog niet helemaal tevreden over. De saus gemaakt van room en ei bleef namelijk te dun en dus besloot ik het anders te doen. Dit keer maak ik een traditionele bechamelsaus van boter, bloem en melk. Met een handje kaas erdoor maak je er heel eenvoudig een kaassaus van die heerlijk smaakt bij de witlof en spekjes.
Het leuke van dit gerecht is dat je er heel makkelijk mee kunt variëren. Zo kun je de witlof prima vervangen door bloemkool of broccoli. Gewoon in kleine roosjes snijden, beetgaar koken, afspoelen met koud water en laten uitlekken. Vervolgens weer even meewarmen met het gehakt en verder het recept volgen. De spekblokje kun je eventueel vervangen door hamblokjes.
Wereldgerecht, Hollandse recepten, Hoofdgerecht, Budget, Ovenrecepten, Vleesrecepten
om 20:44
Vandaag gemaakt…. zalig.. deze blijft er zeker in… super lekker .
om 13:34
Heerlijke schotel!! Bij ons is het een hit! Verrukkelijk gewoon?
om 18:08
Superleuk om te horen Tineke! 🙂
om 19:23
Vandaag de witlofschotel gemaakt. Het was heerlijk.
om 16:10
Hoeveel graden in de oven
om 23:00
Wat kan ik doen dat de witlof geen vocht meer afgeeft in de schotel?
om 12:57
Het was heerlijk…heb het gisteren gemaakt, het was schoon op.
om 20:28
Hai Annemiek,
Ja, weer zo’n lekker blijvertje.
Zoonlief vond het wat minder, maar dat had ik verwacht daar hij geen witlof fan is.
om 19:54
Hoi Annemiek,
Ook dit recept is een topper en erg lekker.
Deze heb ik vorige week gemaakt.
Ik ben nooit zo een witlof fan geweest zoals origineel gemaakt.
Maar met dit recept eet ik lekker veel en vind witlof op deze wijze gemaakt super.
Weer bedankt voor dit recept.
Groetjes Angelique
om 09:35
Kijk, daar word ik nu blij van! Superleuk om te horen Angelique! 🙂
om 15:15
Bechamel met kaas heet een Mornaysaus..
om 17:12
Heb het net gemaakt, dus over 40 min aanvalluuuuuh nomnomnom
om 20:59
Eet smakelijk! 🙂