Witlofovenschotel met gehakt en kaassaus

Witlofovenschotel met gehakt en kaassaus. Deze witlofovenschotel met aardappelschijfjes, gehakt, spekjes en romige kaassaus is een van mijn favoriete ovenschotels. De romige kaassaus maak je heel eenvoudig van boter, bloem en melk waar je op het laatst geraspte kaas doorheen roert.

Variaties

Je kunt ook variëren met dit gerecht. Zo kun je de witlof prima vervangen door bloemkool of broccoli. Gewoon in kleine roosjes snijden, beetgaar koken, afspoelen met koud water en laten uitlekken. Vervolgens weer even meewarmen met het gehakt en verder het recept volgen. De spekblokje kun je eventueel vervangen door hamblokjes.

Ovenschotels, Wereldgerechten, Hollandse recepten, Hoofdgerechten, Budgetrecepten, Ovenrecepten, Vleesrecepten

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu bestellen.

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

(22 stemmen)
13 reacties

Deel je reactie

  1. blank Tamara aussems

    Vandaag gemaakt…. zalig.. deze blijft er zeker in… super lekker .

  2. blank Tineke

    Heerlijke schotel!! Bij ons is het een hit! Verrukkelijk gewoon?

    1. Superleuk om te horen Tineke! 🙂

  3. Vandaag de witlofschotel gemaakt. Het was heerlijk.

  4. blank SOFIE

    Hoeveel graden in de oven

  5. blank Petra Ritz

    Wat kan ik doen dat de witlof geen vocht meer afgeeft in de schotel?

  6. blank Ingrid

    Het was heerlijk…heb het gisteren gemaakt, het was schoon op.

  7. blank marbia

    Hai Annemiek,
    Ja, weer zo’n lekker blijvertje.
    Zoonlief vond het wat minder, maar dat had ik verwacht daar hij geen witlof fan is.

  8. blank Angelique

    Hoi Annemiek,

    Ook dit recept is een topper en erg lekker.
    Deze heb ik vorige week gemaakt.
    Ik ben nooit zo een witlof fan geweest zoals origineel gemaakt.
    Maar met dit recept eet ik lekker veel en vind witlof op deze wijze gemaakt super.
    Weer bedankt voor dit recept.

    Groetjes Angelique

    1. Kijk, daar word ik nu blij van! Superleuk om te horen Angelique! 🙂

  9. blank Rik

    Bechamel met kaas heet een Mornaysaus..

    1. blank Fryskfamke

      Heb het net gemaakt, dus over 40 min aanvalluuuuuh nomnomnom

      1. Eet smakelijk! 🙂

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
KeukenLiefde