3x verrassende smaaktwist met scholfilet!

AH-Smaak-Keukenliefde-Soenil-Bahadoer-foto

Gesponsord — Op uitnodiging van Albert Heijn was ik vorige week vrijdag in Restaurant De Lindehof in Nuenen voor een ontmoeting met sterrenchef Soenil Bahadoer. Voor de nieuwe Smaak Campagne van Albert Heijn zijn verschillende chef-koks en foodbloggers uitgedaagd om verrassende smaaktwists te creëren met een bepaald hoofdingrediënt. Soenil en ik kozen ervoor om met scholfilet aan de slag te gaan!

Restaurant De Lindehof is gelegen midden in het centrum van het Brabantse dorpje Nuenen. Chef-kok Soenil Bahadoer is geboren Surinamer en werkt al 21 jaar bij Restaurant De Lindehof. Sinds 2007 is Soenil eigenaar van het restaurant en in 2014 ontving hij zijn tweede Michelinster.

Soenils ultieme smaaktwists: pompoen, aardappel en wortel

Ik ontdek al snel dat Soenil een gepassioneerd man is met liefde voor het vak. Enthousiast vertelt hij over de producten die voor ons liggen uitgestald: kraakverse scholfilet, flespompoen, aardappel en wortel.

Restaurant De Lindehof (verkleind met watermerk)-9065

In onderstaande video legt Soenil uit waarom juist deze producten perfecte smaaktwists vormen met scholfilet.

Ik sta inmiddels te popelen om aan de slag te gaan — koken in een tweesterrenrestaurant, hoe vaak doe je dat nou? Niet veel later proeven we de drie — door Soenil bedachte — smaaktwists: scholfilet met zoete, gekarameliseerde wortelsmaken, scholfilet met aardse aardappeltonen en scholfilet met fluweelzachte en licht notige flespompoen — mijn persoonlijke favoriet!

Woah! Wat een waanzinnig lekkere combinaties!

Ik was sowieso al dol op scholfilet door zijn zachte, neutrale smaak, maar ik wist niet dat je er zo veel mee kunt doen. Ik krijg direct zin om thuis mijn eigen smaaktwists met scholfilet te creëren!

Restaurant De Lindehof en Soenil hebben een warm plekje in mijn hart veroverd. Ik ga zeker nog eens terug!

Wil jij je ook laten verwennen door Soenil en zijn team — misschien wel door zijn speciale valentijns- of truffelmenu? Hier moet je zijn:

Restaurant De Lindehof
Beekstraat 1
5671 CS NUENEN

AH Community

Weet jij ook een bijzondere smaaktwist met scholfilet? Of ken je handige tips voor bijvoorbeeld de bereiding? Laat het me weten, ik ben reuzebenieuwd! Het is tevens mogelijk om jouw recept, tips of ervaringen te delen op de AH Community. Ik ben daar zelf ook actief! Spreek ik je daar?

K♥L ontdekt ..., Kookvideo's, Lenterecepten, Restaurants, Seizoensrecepten, Zomerrecepten, Hoofdgerechten, Visrecepten

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

3 reacties

Deel je liefde

  1. Doreen

    Ik ben zó benieuwd naar de recepten van deze 3 smaaktwists, ga je die nog publiceren?

    1. Zal Soenil ernaar vragen. 🙂

  2. Jan Spies

    Ga binnenkort maar eens een scholletje eten in DE LINDEHOF BIJ SOENIL.

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde