6 tips om meer fruit binnen te krijgen

6 tips om meer fruit binnen te krijgen

In een vorige blog gaf onze huisdiëtist Jonathan Klaassen handige tips hoe je voldoende groente binnenkrijgt. Fruit mag daarbij natuurlijk niet ontbreken, deze twee productgroepen zijn immers onmisbaar bij een gezond voedingspatroon. Dus hierbij; tips om meer fruit binnen te krijgen!

Tip 1: fruit als toppping

Net zoals je groente overal kunt bij eten, kan je fruit ook goed gebruiken als (gezonde) topping. Stukjes fruit door de kwark bij het ontbijt of in je toetje, wat plakjes banaan op brood of wat dacht je van stukjes appel op je pannenkoek. Experimenteer en wees creatief!

Tip 2: experimenteer en varieer!

Niks mis met ‘gewoon’ een appel en banaan maar er bestaat een scale aan fruitsoorten. Maak er een sport van om regelmatig eens wat nieuws in je mandje te stoppen. Waarom heeft dit zin? Simpel! Elk fruitsoort bevat weer andere belangrijke voedingsstoffen waar je je gezondheid een groot plezier mee doet.

Tip 3: fruit als ideale snack

Een inkopertje natuurlijk; fruit even als tussendoortje. Maak er een challenge van om altijd standaard 2 stuks fruit bij de hand te hebben bijvoorbeeld in je tas als je onderweg bent. Zo heb je altijd iets van fruit bij de hand, ideaal!

Tip 4: zorg voor een volle fruitschaal

Wanneer je voor je neus een volle fruitschaal ziet staan dan hoef ik je niet te vertellen hoe groot de kans is dat je iets pakt? Dus, geef jezelf de opdracht: vul de fruitschaal tot de nok en leg hem goed in het zicht.

Tip 5: een vast fruitmomentje

Hoewel een ‘fruitmomentje’ een beetje kinderachtig en misschien wat flauw klinkt, zorgt het er wel voor dat je een gewoonte hebt die je dagelijks kunt uitvoeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een fruitmomentje eind van de ochtend of zo vlak na het avondeten? Ik zie vooral voordelen moet ik je eerlijk zeggen.

Tip 6: maak een smoothie!

Moeite met bovenstaande tips? Haal dan de blender uit de kast en ga uit dát ‘vaatje tappen’. Een smoothie is een makkelijke manier om op een moment veel fruit binnen te krijgen. En pak dan gelijk die iets te rijpe peer mee, anders moet je die weer weggooien!

Succes met deze tips!

Wil je meer tips over voeding? Volg Jonathan Klaassen.
Wil je hulp bij afvallen? Klik hier

Jonathan Klaassen
Jonathan Klaassen is online diëtist, afvalcoach en auteur. Hij coacht zijn cliënten online, zodat je op elk moment bij hem kunt aankloppen. Hij leert ze om gezonder te eten zonder dieet met als resultaat: gewichtsverlies, een betere gezondheid, meer energie en zelfvertrouwen! Klik hier voor meer informatie of klik hier om een gratis intakegesprek aan te vragen.

Bron uitgelichte foto: CanStockPhoto

Gezondheid

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde