6 tips om meer groente binnen te krijgen!

6 tips om meer groente binnen te krijgen!

6 tips om meer groente binnen te krijgen. Vriend en vijand, iedereen is het over dit onderwerp eens; eet voldoende groenten. Toch laat de praktijk zien dat dit een heikel punt is en we de minimale hoeveelheid van 250 gram per dag niet altijd halen. Gelukkig is daar online diëtist en afvalcoach Jonathan Klaassen die ons helpt met praktische tips. Doe je mee?

Tip 1: groente bij elke maaltijd

Of in ieder geval; meerdere maaltijden! Het zit erg in onze gewoonte om groente alleen bij de avondmaaltijd te nemen, maar waarom ook niet bij ontbijt, lunch en eventueel als tussendoortje. Aan jou de opdracht om bij zoveel mogelijk maaltijden groente toe te voegen!

Tip 2: snacken met groente

Hier heb je het al, voeg groente toe bij meerdere maaltijden, bijvoorbeeld als snack! Groenten bevatten relatief weinig calorieën dus neem zoveel je wil. Op die manier tik je gemakkelijk de 250 gram aan. De Gezondheidsraad blij, Jonathan blij én je lichaam ook blij, je bent namelijk razend gezond bezig!

Tip 3: groente op je boterham of cracker

Ook via deze weg verhoog je jouw groente-inname aanzienlijk. Neem je een broodje of cracker met bijvoorbeeld kaas (mag ook iets anders zijn), doe hier dan standaard wat groente bij. Schijfjes tomaat, komkommer, wortel of wat dacht je van kiemgroente. Kies de groente die jij lekker vindt.

Tip 4: groente als hoofdingrediënt van een salade

Trek de koelkast open en kijk maar even wat er allemaal aan (restjes) groenten liggen. Maak er – en wees lekker creatief – een mooi salade van. En ja, met deze tip is de 250 gram groente per dag een fluitje van een cent. Tevens ook een goede manier om voedselverspilling tegen te gaan.

Lees hier hoe je verder een gezonde salade maakt.

Tip 5: groente in je wrap (en veel graag!)

Of nou ja, zoveel als jij wil natuurlijk! Een wrap is echt de ideale manier om (restjes) groente binnen te krijgen. Pak wat verschillende groenten bij elkaar en stop ze in de wrap. Eenvoudig maar effectief!

Tip 6: twee groenten bij de avondmaaltijd

Meestal kiezen we voor één groente bij de avondmaaltijd, maar waarom niet twee soorten? Dus niet alleen broccoli bij de aardappels, maar voeg ook (bijvoorbeeld) gewokte spinazie toe. Misschien een leuke ‘challenge’ voor komende tijd? Meer kleur op je bord!
Succes met deze tips!

Dit waren de 6 tips om meer groente binnen te krijgen! Wil je meer tips over voeding? Volg Jonathan Klaassen.
Wil je hulp bij afvallen? Klik hier

Jonathan Klaassen
Jonathan Klaassen is online diëtist, afvalcoach en auteur. Hij coacht zijn cliënten online, zodat je op elk moment bij hem kunt aankloppen. Hij leert ze om gezonder te eten zonder dieet met als resultaat: gewichtsverlies, een betere gezondheid, meer energie en zelfvertrouwen! Klik hier voor meer informatie of klik hier om een gratis intakegesprek aan te vragen.

Bron uitgelichte foto: CanStockPhoto

Gezondheid

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde