8x gezonde inspiratie voor op je brood

8x gezonde inspiratie voor op je brood

8x gezonde inspiratie voor op je brood. Er is niks mis met een boterham met kaas, hagelslag of jam. Maar wat nieuwe inspiratie is natuurlijk wel leuk op z’n tijd. Daarom in dit artikel 8x gezonde inspiratie voor op je boterham door onze huisdiëtist Jonathan Klaassen. Voor jullie!

1. Eitje (gekookt) met hummus

Besmeer een boterham met een laagje hummus, bijvoorbeeld bietenhummus en leg daar vervolgens een gekookt eitje op, lekker!

2. Appel met kaneel

Is fruit op een boterham dan niet gek? Nee! Het is lekker én gezond. Snijd een appel in plakjes en doe daar bovenop wat kaneel. Optioneel kun je de appel met kaneel kort in de pan bakken met een klein beetje roomboter.

3. Groentespreads (vers)

Groentespreads zijn er in allerlei soorten en maten, te vinden in het schap broodbeleg.  Lekker op een geroosterd broodje of als extra laagje op een tosti.

4. Zalm met plakjes komkommer en dille

Er gaat niets boven verse zalm en plakjes komkommer en dille op een boterham. Én je hebt gelijk weer gezonde vetten binnen, win-win!

5. Kaas met walnoten en honing

Een wonderlijke maar vooral een verrukkelijke combinatie! Vind je het belangrijk om op de calorieën te letten wees dan niet te rijkelijk met de honing en kies voor 20 of 30+ kaas.

6. Notenpasta met pure chocolade schaafsel

Amandelpasta met 80% pure chocolade schaafsel is een ware traktatie. Een vergelijkbare optie zoals pindakaas met hagelslag. Mmmm!

7. Avocado met kipfilet en parmezaanse snippers

In één woord: verrukkelijk!

8. Hüttenkäse met olijven en basilicum

Hüttenkäse is rijk aan eiwitten en bevat relatief weinig calorieën. Samen met olijven en basilicum een heerlijk combinatie.

Wil je meer tips over voeding? Volg Jonathan Klaassen.
Wil je hulp bij afvallen? Klik hier

Jonathan Klaassen
Jonathan Klaassen is online diëtist, afvalcoach en auteur. Hij coacht zijn cliënten online, zodat je op elk moment bij hem kunt aankloppen. Hij leert ze om gezonder te eten zonder dieet met als resultaat: gewichtsverlies, een betere gezondheid, meer energie en zelfvertrouwen! Klik hier voor meer informatie of klik hier om een gratis intakegesprek aan te vragen.

Gezondheid

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde