Aardappel knolselderijpuree

Aardappel knolselderijpuree

Dit recept heb ik afgekeken van mijn moeder. Wanneer zij een etentje geeft, serveert zij steevast deze aardappel-knolselderijpuree. Door de knolselderij wordt de smaak is net even wat kruidiger. Een heerlijk bijgerecht om te serveren bij bijvoorbeeld zuurkoolzelfgemaakte kibbeling, stoofvlees, of deze heerlijke hertenbiefstuk

Bijgerecht voor 4 personen

Ingrediënten

  • 1 knolselderij
  • 1 kg aardappels
  • 60 g ongezouten roomboter
  • Klein scheutje melk
  • Zeezout en zwarte peper uit de molen

Bereiding
Schil de knolselderij en aardappels en snijd in middelgrote stukken. Spoel schoon met water. Kook de knolselderij en aardappels in een ruime pan met licht gezouten kokend water totdat ze zacht zijn. Giet af en stamp fijn. Roer de roomboter erdoor en indien nodig een klein scheutje melk als de puree te dik is. Breng goed op smaak met zout en peper.

aardappel-knolselderijpuree-5799

Enjoy!

Tip

Roer een handje fijngehakte peterselie en geraspte kaas door de puree voor heerlijk hartige smaak.

Aardappel en meer, Groenten, Bijgerecht

Geen reacties

Verdeel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin