Aardappels van de barbecue met rozemarijn en knoflook

Ik ben dol op kleine aardappeltjes van de barbecue. Als je ze van tevoren even gaar kookt (dat kan al een dag van tevoren en kook de aardappels het liefst in de schil zodat de smaak behouden blijft) en daarna met wat smaakmakers in een barbecuebakje op de barbecue roostert krijgen ze een verrukkelijke smaak!

Mijn favoriete smaakmakers zijn rozemarijn en knoflook. Door de aardappels eerst voor te garen hebben ze ongeveer dezelfde bereidingstijd als een stukje vlees (zie onderstaande tip), kip of vis van de barbecue. Hoe makkelijk! 

Seizoen, Thema recepten, Aardappel en meer, Barbecuerecepten, Zomerrecepten, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 500 g kleine, verse aardappels in de schil (iets meer of minder is geen probleem)
  • 2 tenen knoflook, ongepeld
  • Extra vierge olijfolie
  • 1 takje verse rozemarijn
  • Zeezout uit de molen

Verder nodig

  • Aluminium barbecuebakje

 

 

Wij serveerden deze aardappels bij een groot stuk ribeye, groene asperges en trostomaatjes van de barbecue.

Bereiding

Steek de barbecue aan.

Kook de aardappels met schil circa 8 minuten in een pan met kokend water of stoom ze gaar ze in de magnetron. Halveer de grote aardappels.

Doe de aardappels, ongepelde knoflooktenen en het rozemarijntakje (houd een paar blaadjes achter voor garnering) in het aluminium barbecueschaaltje en hussel om met een scheut olijfolie. Bestrooi met zeezout uit de molen.

Zet het bakje op de barbecue en rooster de aardappels in circa 8 minuten goudbruin. Schep de aardappels regelmatig even om en controleer of ze niet te donker kleuren. Zet anders het bakje boven de koudere zone (niet direct boven de kolen) van je barbecue. Verwijder het takje rozemarijn en bestrooi de aardappels vlak voor serveren met een paar blaadjes verse rozemarijn.

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com