Aardappelsalade met venkel en gerookte kip

Een zelfgemaakte aardappelsalade mag in de zomer niet ontbreken. Je serveert hem bij de barbecue, of als makkelijke avondmaaltijd als je niet zolang in de keuken wilt staan. Je kunt eindeloos variëren door steeds andere ingrediënten toe te voegen, maar deze aardappelsalade met frisse, knapperige venkel en gerookte kip is een van mijn favorieten. Probeer hem zelf en laat me weten wat je ervan vindt. Vind ik leuk! 

Thema recepten, Seizoen, Aardappel en meer, Barbecuerecepten, Budget, Groenten, Kiprecepten, Picknick, Snel, Zomerrecepten, Hoofdgerecht, Bijgerecht

Ingrediënten

  • 500 g vastkokende aardappelen
  • 1 kleine venkel, ragfijn gesneden
  • 1 gerookte kipfilet, in blokjes gesneden
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1/2 rood pepertje, zaadlijst verwijderd en heel kleingesneden
  • 2 el mayonaise
  • 1 el kappertjes
  • 1 el kappertjesvocht

Bereiding

Kook de aardappels met schil in een ruime pan met licht gezouten water totdat ze gaar zijn. Giet af en laat iets afkoelen. Pel de aardappels en snijd in plakken. Laat de aardappels verder afkoelen.

Meng de afgekoelde aardappels met de overige ingrediënten (voeg zoveel rode peper toe als jezelf lekker vindt) en hussel om. Proef en breng op smaak met zout en peper.

 

Dit vind je misschien ook leuk

Bekijk alle recepten
Geen reacties

Verdeel je liefde

Follow on Bloglovin mytastenld.com