Achter de schermen week 20

Achter de schermen week 20

Elke dinsdag gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Ik had nog een restje spinazie in de koelkast liggen en besloot deze te verweken in een romige tomatenrisotto met mozzarella en Parmezaan. Wat een goede combi! Zowieso ben ik dol op risotto. Het is lekker, makkelijk om te maken en een perfecte restjesverwerker. We aten heerlijk buiten aan de bar.

Dinsdag

Ik hoef vanavond niet te koken. De opa en oma van Johan zijn 65 jaar getrouwd (VIJFENZESTIG JAAR!) en geven feest in Restaurant de Betuwe. We genieten van een heerlijk warm en koud buffet. Het was supergezellig.

Woensdag

’s Middags halen we bij de opa en oma van Johan maggiekruid (lavas) op. Er groeit een hele struik in hun tuin, waar ze niks mee doen. Dat laat ik me natuurlijk geen tweede keer zeggen! Maggiekruid geeft een heerlijk aroma aan zelfgemaakte bouillons, sauzen of kruidenboter.

Als El ’s avonds op bed ligt, kijken Johan en ik een filmpje met een glas wijn en hapjes erbij.

Donderdag

Er ligt een heerlijk lang weekend voor de boeg, want Johan en Ella-Marie zijn thuis ivm Hemelvaart. ’s Avonds maak ik scholrolletjes met zalm en champagnesaus voor een nieuwe Spijs & Wijn. Het recept kwam afgelopen zaterdag online. Ik hoop echt dat je dit gerecht binnenkort gaat maken. Het is zo ontzettend lekker en bovendien supermakkelijk om te maken. Zelfs Ella-Marie vond het heerlijk.

Vrijdag

Terwijl ik aan het werk ben, rommelen Johan en El lekker rondom huis. Er wordt gewerkt in de tuin, het huis wordt schoongemaakt en er worden boodschappen gedaan.

We zijn nog een beetje aan het experimenteren met een goed buikspek recept. Hopelijk kunnen we het recept binnenkort met je delen.

Zittend aan de bar kraken Johan en ik een bak vol walnoten weg, die al twee jaar boven op zolder lagen te drogen. We hebben de laatste tijd weer een nieuwe tik van toastjes met brie, walnoot en honing en kunnen dus wel een nieuwe voorraad gebruiken. Ik heb geen foto’s gemaakt van het avondeten en helaas laat mijn geheugen me in de steek. Ik heb echt geen idee meer!

Zaterdag

Terwijl ik zaterdag nog wat werk, gaan Johan en El de stad in voor nog wat extra boodschappen. Bij de bakker halen ze gebakjes. Het is tenslotte weekend. Ik kan niet wachten tot ’s avonds, dus we eten ze meteen op. 🙂

Daarna ga ik aan de slag in de keuken. Ik maak rocky road, fruitijsjes en minestrone (Italiaanse groentesoep). Recepten volgen binnenkort en geloof me, je wilt ze niet missen!

Zondag

Om acht uur sta ik in de keuken broodjes te smeren en de koeltas in te pakken. We gaan een dagje naar de Julianatoren in Apeldoorn.

’s Avonds als we thuis zijn, hoef ik lekker niet te koken. Er is nog een restje minestronesoep over, die na een nachtje trekken nog lekkerder smaakt!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde