Een kijkje in de keuken week 20-2020

Elke week gun ik je een kijkje in onze keuken. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus …

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #kokenmetkeukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond onderaan op de KeukenLiefde-homepage!

Dinsdag

Ella-Marie en Johan zijn weer naar school en kantoor dus ik ben vandaag alleen thuis. Ik zit voornamelijk op kantoor om mail te beantwoorden, gekookte recepten uit te schrijven en foto’s te bewerken. Als ik klaar ben ga ik de keuken in en maak alvast aspergesoep voor het avondeten. Op dinsdag moeten Johan en Ella-Marie op tijd eten, omdat Ella ’s avonds voetbaltraining heeft. Johan is tijdelijk de trainer van haar team dus moeten ze op tijd weg. Ik maak aspergesoep met gerookte zalm en bieslook en erbij serveer ik stokbrood met kruidenboter.

Woensdag

Maandag en gisteren is Ella-Marie naar school geweest, vandaag, morgen en vrijdag moet ze thuis leren. Dat betekent dus dat we gezellig samen kunnen lunchen. Als ik alleen ben eet ik meestal iets simpels, maar als Ella of Johan thuis zijn lunchen we vaak iets uitgebreider. Da’s wel zo gezellig. Deze broodjes waren superlekker! Recept ga ik delen op KL.

Een kijkje in de keuken week 20-2020

Een kijkje in de keuken week 20-2020

Ik heb geen idee wat ik ’s avonds moet koken. In de koelkast liggen nog kippendijen, pitabroodjes, sla en wittekool dus shoarma it is! Ik snijd de kippendijen in reepjes en laat ze marineren in een zelfgemaakte kruidenmarinade. Van een stukje wittekool, sla en ui maak ik een salade en ik maak wat knoflooksaus op yoghurtbasis. Erbij bakken we frietjes. Was weer smullen!

Donderdag

Omdat het kouder weer is heb ik zin in een hartverwarmende ovenschotel: lasagne! Tijdens het koken kom ik erachter dat ik geen lasagnebladen meer heb. Ik heb nog wel een zak mini penne liggen dus gooi ik die maar door de bolognesesaus.

Circa 35 minuten in de oven op 200 graden. Ovenschotel is voor 3 à 4 personen met een salade erbij. Was erg lekker!

Vrijdag

Omdat het buiten te fris is vermaken we ons maar binnen. De spelletjesdoos wordt open getrokken!


Een kijkje in de keuken week 20-2020

Zaterdag

We rommelen de hele dag buiten in de tuin. Hier geniet ik nog even van een glas rosé en een paar zonnestralen voordat ik naar binnen ga om te koken.

Een kijkje in de keuken week 20-2020

Gisteren was er een verspakket thuisbezorgd van GRO met daarin hun GRO Blended Burger en Blended Worst en verder alle ingrediënten om hier twee gerechten mee te maken.

Blended betekent in dit geval dat de producten voor de helft zijn gemaakt van oesterzwammen en de andere helft van rundvlees. Omdat ik vandaag op de planning had staan om broodje hamburger te maken besluit ik de Blended burgers te gebruiken.

Wij vonden de burgers erg lekker! Lekker sappig, goed van smaak en niet te zout. We aten trouwens ook nog Franse frietjes bij de hamburgers.

Zondag

Ik heb nog een stokbrood liggen waarmee je inmiddels een krater in een pakje boter kunt slaan. Met een versgeslepen broodmes lukt het me nog net om er plakjes van te snijden. Wentelteefjes tijd!

De rest van de dag rommelen we een beetje in de tuin. We hadden onlangs een vierkante meter moestuinbekisting voor Ella-Marie gekocht bij het tuincentrum. Johan zet hem in elkaar en vult hem met potgrond. Ella vult de vakjes met, door haar uitgezochte, zaadjes zoals kamille, citroentijm en eetbare bloemen. Nu goed verzorgen en geduld hebben…. Wie zaait zal oogsten!

Een kijkje in de keuken week 20-2020

Aan het eind van de middag is het eindelijk warm genoeg om voor de eerste keer in het zwembad te plonzen! Het water is nog wel erg koud, maar Ella-Marie houdt zich groot. ?

Johan en ik bekijken de waterpret toe vanaf ons nieuwe terras. Aangelegd door onszelf! ?

Een kijkje in de keuken week 20-2020

Het opnieuw bestraatte terras aangelegd door Schots & Scheef

Als het ’s avonds afkoelt ruimen we buiten de boel op en gaan we naar binnen om eten te koken. In het verspakket dat ik kreeg van GRO zitten alle ingrediënten voor een zomerse rucola stamppot met gebakken Blended worst en zelfgemaakte tomatensalsa. Makkelijk om te maken en snel klaar dus dat wordt het vanavond! Zowel de worst als het gerecht zelf waren erg lekker!

Maandag

Een nieuwe week is aangebroken! Johan vertrekt ’s ochtendsvroeg naar zijn werk en Ella-Marie moet naar school dus ik heb het rijk weer voor mezelf alleen. In de ochtend sta ik in de keuken om een paar KL-recepten te maken. Ik maak onder andere witte asperges op klassieke wijze en (op verzoek van een KL-bezoeker) zwarte olijventapenade. De recepten komen eraan! ’s Middags werk ik een paar uurtjes op kantoor.

En toen was er weer een week voorbij! Benieuwd wat deze nieuwe week ons (en jou!) weer gaat brengen. We zien het vanzelf. Fijne en smakelijke week iedereen!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Smaakt dit recept naar meer? Wist je dat we twee kookboeken hebben uitgebracht?

Inspiratie nodig voor het avondeten? In KOKEN MET KEUKENLIEFDE en KOKEN MET KEUKENLIEFDE FAMILIEGERECHTEN vind je 75 makkelijke én originele hoofdgerechten voor elke dag!

Bestel ze hier

Geen reacties

Deel je liefde

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde