Achter de schermen week 21

Achter de schermen week 21

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefdeoptafel. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Niet vergeten hoor, ik ben reuzebenieuwd wat jij op tafel tovert!

Maandag

Soms kan ik heel erg verlangen naar simpele Hollandse pot. Dat komt waarschijnlijk omdat ik dat zelden kook. Ik maak een eenvoudige stamppot waar ik alle kliekjes eten uit de koelkast doorheen mik: restjes gebraden kip, andijvie uit eigen ‘moestuintjes’, blokjes kaas, pijnboompitjes en hardgekookt ei.

Was me dat even smullen!

Dinsdag

Foooooodpost! Dit krijg ik thuisbezorgd.

instagramweek21-2215

Later deze week maakt Johan daar een lekkere pizza mee.

Op het menu vanavond staat een restje stamppot van gisteren en ik bak er speklappen bij.

Het recept voor de speklappen is van mijn moeder en van Johan en Ella-Marie mag ik geen andere speklappen meer op tafel zetten. Het recept is supersimpel en ga ik snel met je delen.

Woensdag

Nog zo’n gerecht waar ik al tijden zin in had: pasta met broccoli en romige Boursin-hamsaus.

Ook dit recept ga ik met je delen.

Donderdag

Vanavond staat er kip stroganoff op het menu. Zelfgemaakt natuurlijk, want dat is echt het allerlekkerst!

instagramweek21-2234

Johan eet zijn vingers erbij op en likt zijn bord schoon leeg. ?

Vrijdag

Dit bakje neemt Johan mee naar zijn werk als lunch.

instagramweek21-2244

Omdat ik nog wat aardappels in de kelder heb liggen die op moeten, besluit ik voor het avondeten krokante aardappelkoekjes te bakken en die te serveren met gerookte zalm, gepocheerd ei en crème fraîche.

Ik hoef je vast niet te vertellen hoe lekker dit was.

Zaterdag

Feest! Ella-Marie haalt haar B-diploma!!!

En omdat een feest zonder taart geen feest is bak ik er drie: een stroopwafeltaart (poging achthonderdzeven), een chocoladetaart (opnieuw een verbeterd recept in mijn eeuwige zoektocht naar de ultieme) en een Limoncelo-amandelcake met aardbei-rabarberjam (gewoon omdat het kan). Wil je de recepten? Let me know! ?

De aardbei-rabarberjam voor de Limoncelo-amandelcake maakte ik trouwens ook zelf.

Voor het avondeten maakte ik een grote pan geroosterde tomatensoep.

Met een beetje mascarpone. Want ik houd van lekker romig!

Zondag

Vandaag houden we een rustdag.

Johan biedt ’s avonds aan om te koken en maakt er een feestje van met de ingredienten die we nog in huis hebben. We krijgen een glaasje geroosterde tomatensoep vooraf en daarna serveert Johan pizza’s (gemaakt van het Koopmans pizzadeeg) en pastasalade. Smullen!

Hopelijk heb je weer net zoveel genoten van deze Achter de schermen als ik. ?

Ga jij ook iets lekkers koken? Vergeet je foto niet te delen op Instagram met #keukenliefdeoptafel. Je foto wordt dan automatisch vertoond op onze homepage. Ik kijk ernaar uit!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

7 reacties

Deel je liefde

 1. Elisa

  Jaa de stroopwafeltaart! Haha!
  Die limoncelle-amandelcake klinkt ook super!
  En wat goed van Ella-Marie!!! Gefeliciteerd!

 2. Belinda

  Ik lig in bed en lees ‘ achter de schermen’. En ik krijg spontaan zin in een van die taarten. Deel je aub de andere taarten ook met ons? En de soep lijkt me ook heerlijk! Om van te dromen, ha ha.

  1. Haha, heerlijke dromen Belinda. 🙂 Ik ga alle taartrecepten met je delen. De stroopwafeltaart komt vrijdag al online! 🙂

 3. Rianne

  Wil je de recepten weten vraagt ze dan;-)

  1. Haha, ze komen eraan hoor! 😉

 4. Kitty

  Wil je het recept van de chocoladetaart delen? En gefeliciteerd met je dochter. Wat zal ze trots zijn ?

  1. Bedankt Kitty, ze is zeker trots net zoals haar papa en mama. 🙂 De chocoladetaart ga ik snel met je delen! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde