Achter de schermen week 5

Achter de schermen week 5

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op instagram!

Maandag

Ik begin de week met een latte achter de computer.

Instagram week 5 -45

Onlangs kreeg ik de vraag of ik een recept had voor zelfgemaakte aardappel anders. Je kent ze vast wel: die potten met romige, dikke saus om over de aardappels te schenken. Eventjes de oven in, en voila: je aardappelgratin is klaar. Vroeger was ik er dol op! Ik vond het dus een leuke uitdaging om ermee aan de slag te gaan.

Hij is supergoed gelukt! Ik moet het recept nog iets finetunen — de saus was nog iets te dun — maar ik beloof hem binnenkort met je te delen. Ik serveerde er visstick en snijbonen bij.

Dinsdag

Ella-Marie heeft vandaag een studievrijedag en hoeft niet naar school. Ik heb de hele dag vrij gepland om samen iets leuks te doen. Om kwart over tien ’s ochtends zitten we bij “Woezel en Pip Op zoek naar de Sloddervos” in Pathé Arnhem. Uiteraard voorzien van de nodige versnaperingen.

Instagram week 5 -09-2

Daarna duiken we de stad in. We kleppen winkeltje in, winkeltje uit en als we het shoppen zat zijn, strijken we neer bij Bagels & Beans voor een lekkere lunch. Of ahum, koffie en sap met gebak. Dat moet natuurlijk op de foto  …

Instagram week 5 -25

Na onze stadse avonturen gaan we op safari in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. We hebben een jaarabonnement en komen hier regelmatig. De dieren houdt Ella-Marie vandaag voor gezien. Ze holt direct door naar RavotAapia: een grote overdekte speeljungle. Johan heeft drie dagen beurs in Hardenberg en komt niet thuis. El en ik besluiten ons vrouwendagje af te sluiten met een diner voor twee bij Mac Donalds. Tsja …

Woensdag

Na de zwemles van El rijden we door naar mijn ouders. We houden een keutelmiddagje. Alweer.

En we prikken ook meteen maar een vorkje mee.

Oeps …

… alweer frietjes! ?

Maar dit keer wel met groene blaadjes en zelfgemaakte kipkroketten. Daar kan de Mac niet aan tippen!

Johan stuurt ondertussen een foto door van zijn avondeten op de beurs. Ziet er ook niet verkeerd uit.

Instagram week 5 -2975

Donderdag

El en ik zijn dol op kwartet en spelen na schooltijd graag een potje. Nadat mevrouw haar warme chocolademelk op heeft begint ze aan mijn latte.

Instagram week 5 -33

Na alle friet van afgelopen dagen snak ik naar een gezonde maaltijd. Ik maak kip Hawaï met zilvervliesrijst. Een heerlijk snel en slank gerecht. Ik ga het recept snel met je delen.

Instagram week 5 -21

Vrijdag

Als lunch beleg ik een half stokbroodje met ham, ananas en kaas en gratineer het in de oven. Lekker met wat zoete chilisaus. Mmmm.

Instagram week 5 -39

Het avondeten is een makkie, want er is nog kip Hawaï over.

Haha, wat een slagveld! Ik roer een flinke klodder Turkse yoghurt door mijn portie. Dat maakt het helemaal af.

Zaterdag

Ella-Marie heeft een vandaag een kinderfeestje en ook Johan en ik vervelen ons niet. Het huis wordt schoongemaakt, er worden boodschappen gedaan en er wordt gekookt.

Veel gekookt.

Morgen staat er een stamppotavondje met vrienden op de planning.

Ella-Marie eet ’s avonds een bordje pasta bolognese en Johan en ik eten lasagne. De andere schaal lasagne gaat lekker in de koelkast.

Zondag

Om half negen ’s ochtends bak ik appeltaart voor het dessert van vanavond. Daar ben ik gisteren niet meer aan toegekomen. Ik bak er maar meteen twee. Nu ik toch bezig ben.

Het recept voor deze appelkruimeltaart ga ik binnenkort met je delen. Wil je niet zolang wachten? Eerder deelde ik het recept voor deze klassieke appeltaart met je.

Rond half vier ’s middags arriveren onze vrienden. Elk stel neemt een stamppot mee en zo kunnen we genieten van maar liefst drie stamppotten: boerenkoolstamppot, andijviestamppot en hete bliksem.

Het was beregezellig en reuzelekker! Ook een stamppotbuffet organiseren? Hier doe je nog meer inspiratie op!

Fijne week allemaal!

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

4 reacties

Deel je liefde

 1. Denise

  Ik lees het liefste de berichtjes over Ella-Marie! Het lijkt me een echte schat die al heel jong kookinteresse in de vingers heeft!

 2. Elisa

  Hmm aardappel anders, echt mijn guilty pleasure, hihi!

  En een stamppotbuffet, hmmm daar ben ik ook echt dol op!

 3. Super leuk om zo alles te lezen 🙂
  Wat is het recept voor de aardappel anders?

  1. Dat ga ik binnenkort met je delen op KeukenLiefde Saskia. Moet hem eerst nog iets finetunen. 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde