Achter de schermen week 44

Achter de schermen week 44

Elke week gun ik je een kijkje achter de schermen bij KeukenLiefde. Geen gestileerde of opgeleukte foto’s van ons leven maar rauw beeldmateriaal, KeukenLiefde unplugged dus … komt ie!

Wil je niks missen? Volg ons live op Instagram! Heb je zelf ook een leuke foto gemaakt van een KeukenLiefde-gerecht? Deel hem dan op Instagram onder vermelding van #keukenliefde. Je foto wordt dan automatisch vertoond op de KeukenLiefde-homepage!

Maandag

Hier had ik al tijden zin in en vandaag was de dag. Ik maak kiplasagne met spinazie en bechamelsaus. Johan verzorgd de salade. Wat een teamwork.

Ik moest me echt inhouden om mijn bord niet schoon te likken.

Dinsdag

Kiplasagne dag twee. Jihoeeeee! Dit kleine pietje helpt met tafel dekken.

Woensdag

Ik heb een afspraak bij de Slowcookery in Tiel. Eigenaresse Anke Velders is vanuit haar passie voor de slow cooking methode anderhalf jaar geleden een eigen webshop begonnen waar ze onder andere Crockpot en Andrew James slowcookers verkoopt. Anke volgde KeukenLiefde al een tijdje op facebook en daagt mij uit om de slowcooker uit te proberen. Twee uur later ga ik naar huis met een 6,5 liter inhoud Andrew James slowcooker.  Heb jij ook een slowcooker en heb je tips of lekkere recepten die je graag wilt delen? Laat het me weten! Ik sta te popelen om ermee aan de slag te gaan!

Donderdag

Ik ga direct aan de slag met mijn slowcooker. Ik kan geen seconde langer wachten! Anke gaf me een recept mee van Eetspiratie voor Indo pulled pork en dat lijkt me heerlijk. In plaats van procureur (zoals aangegeven in het recept) kies ik voor fricandeau. Die ligt namelijk in de supermarkt en lijkt me ook wel geschikt. Scheelt me bovendien weer een ritje naar de slager. Heb ik je al verteld dat ik lui ben …?

Geen succes! De fricandeau wordt gortdroog en bovendien is het geen ‘draadjesvlees’. Bummer! Maar ach, al doende … Grrrrrrrrrrr!!!!

Het stoofvocht van de fricandeau is zo lekker dat ik het zonde vind om weg te gooien. Ik besluit mijn sperziebonen (waar ik sajoerboontje van wilde maken) erin te gooien: Indo sperziebonen uit de slowcooker zal toch wel smaken? Uhm, nee dus! Die krengen verschrompelen in de slowcooker en worden niet gaar. Ik gooi ze uiteindelijk met vocht en al in een gewone kookpan om gaar te koken, maar het kwaad is al geschied. Ze zijn heengegaan.

week-44-0458

Heb je ooit zo’n hoopje ellende gezien? Ik niet! Dit is duidelijk niet mijn dag. Uiteindelijk eten we frietjes met kipschnitzel en bockworst. Zucht.

Er is in ieder geval één klein kaboutertje in huis die haar geluk niet op kan.

Vrijdag

Ik ben vastbesloten om het project slowcooker te laten slagen. Ik maak alsnog het ritje naar de slager om de procureur te halen. Jihaaaaaa! ’s Avonds word ik beloond met zalig zacht en mals pulled pork!

Dit Kenwood bakbeest werd deze week ook thuisbezorgd. Binnenkort maak ik hiermee een feestelijk hoofdgerecht voor de Kerst (tags: kalkoen, gehaktbrood, makkelijk, snel!) In de ‘Kenwood Christmas Battle’. Of zoiets … Wordt vervolgd!

week-44-4138

Zaterdag

Hoe cool is dit: ik hang met ‘mijn kop’ in de expositie Kopstukken in Tiel: een expositie van ruim tachtig bekende en minder bekende Tielenaren gefotografeerd door fotograaf Rafaël Drent. Enkele namen waar ik tussen ‘hang’ zijn Frans Duijts, Rob Orlemans, Gijs Scholten van Aschat en Khalid Badou. De expositie is de hele maand november (kijk hier even voor de openingstijden) te zien in aan de Damstraat 2 in Tiel.

Ben je in de buurt, loop dan even binnen! (Toegang is gratis) Het is echt de moeite waard! (En niet alleen omdat ik er hang 😉 )

Na de opening gaan we een hapje eten bij Restaurant de Merckt in Tiel.

Ons nieuwe favoriete stekkie!

’s Avonds eten we een restje van de pulled pork, sajoerboontjes 2.0 en gekookte rijst. Het recept ga ik binnenkort met je delen!

Zondag

Ella-Marie gaat met Johan zijn moeder de kerstshow bekijken bij Tuincentrum van den Hurk in Culemborg. Johan en ik nemen het ervan en duiken achter de computer om te werken.

’s Avonds eet Ella-Marie bij Johan zijn ouders mee. Johan en ik eten een diepvries margheritapizza, zelf belegd met nog een klein restje pulled pork.

Dat was het weer voor deze week!

Ga jij ook iets lekkers koken?

Deel een foto van jouw gerecht op InstagramFacebook, of Twitter met #keukenliefde. (Als je dit op Instagram doet wordt je foto automatisch vertoond op onze homepage in de rechter side bar.) Ik kijk ernaar uit om te zien wat voor lekkers jij op tafel tovert!

Volg je mij ook op YouTube? Elke zaterdag deel ik daar een nieuwe kookvideo met je! Abonneer je hier! (Het is gratis en uitschrijven kan op ieder moment.)

Een kijkje in de keuken, Inspiratie

Heb je onze kookboeken al? Bomvol makkelijke hoofdgerechten! 

Ons derde kookboek "Makkelijke Wereldgerechten" kun je nu alvast reserveren, verwacht vanaf 2-9-2024!

Bestel ze hier!

Onze kookboeken

3 reacties

Deel je liefde

  1. Hoi, wat leuk dat je het recept voor Indo pulled pork van mijn website hebt gemaakt en dat je het lekker vind 🙂 Ben benieuwd wat je nog meer gaat maken met je slowcooker! Groetjes, Simone

  2. Talitha

    Leuk dat jij nu ook een slowcooker hebt, kijk voor de aardigheid eens op Pinterest, daar haal ik meestal de recepten weg voor mijn slowcooker.
    Ook op Facebook zijn er een aantal slowcooker groepen.
    Succes

    1. Bedankt voor de tip Talitha! 🙂 Het eerste recept dat ik maakte komt aanstaande maandag online op KeukenLiefde, de Indo pulled pork. En er volgen er zeker nog veeeeeel meer! Ik ben fan! 🙂

Dit vind je misschien ook lekker

Bekijk alle recepten
Follow on Bloglovin
Keuken♥Liefde